"Я на позитиві": Зеленський заінтригував заявою про передачу далекобійних ракет

25 лютого 2024, 17:31
Президент Зеленський заявив, що Україна має шанси на отримання далекобійних ракет ATACMS.
Владимир Зеленский, ATACMS
Зеленський розповів про шанси на отримання далекобійної зброї / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Вікіпедія

Україна має шанси на отримання необхідної далекобійної зброї. Це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції в рамках форуму "Україна. Рік 2024".

Він натякнув на те, що ці ракети потрібні для ударів по російських окупантах не лише на окупованих землях, а й на території РФ.

"Щодо ATACMS на 300 км, ми розуміємо для чого вони, працюємо над далекобійною зброєю. Я б відповів узагальнено: я на позитиві він нещодавньої відповіді партнерів", - сказав Зеленський.

відео дня

Що таке ATACMS

ATACMS (Army TACtical Missile System) - тактична балістична ракета класу земля-земля, вироблена американською компанією Lockheed Martin. Має дальність застосування до 300 км на твердому паливі. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 і MGM-168. Ракета ATACMS в транспортно-пусковому контейнері має індекс М39.

ATACMS можуть бути випущені з реактивних систем залпового вогню, таких як M270 MLRS і m142 HIMARS.

США готові передати Україні ATACMS великої дальності

Раніше NBC News писав, що якщо Конгрес США схвалить законопроект допомоги для України, то в одному з перших пакетів будуть ракети ATACMS великої дальності.

Наприкінці минулого року США почали постачати Україні ATACMS, але досі вони забезпечували лише старі системи середнього діапазону.

Але питання фінансування США поставок зброї в Україну залишається невизначеним через протидію з боку колишнього президента Дональда Трампа і його союзників-республіканців в Конгресі.

Інші новини про ATACMS:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти