Виплати, як на передовій: Рада ухвалила законопроєкт для військових, які воюють у РФ

20 серпня 2024, 15:12
297
321 народний депутат підтримав законопроєкт №11483 щодо преференцій для військових, які проводять операцію на території ворога.
ВСУ, ВРУ
Українські військові в Курській області отримуватимуть такі ж виплати, як ЗСУ на передовій / Колаж: Главред, фото: Володимир Зеленський, Залізний нардеп

У вівторок, 20 серпня, під час засідання Верховної Ради депутати проголосували за законопроєкт про соціальний захист українських військовослужбовців. Як повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк у Telegram, це рішення гарантує військовим, що воюють на території країни-агресора Росії, зокрема в Курській області, такі ж виплати та преференції, як на передовій.

"Рада прийняла #11483 про статус військових, які воюють у РФ. За в цілому - 321", - написав Железняк.

Окрім цього Рада ухвалила законопроєкт про декларування вогнепальної зброї. Як розповів нардеп Павло Фролов, він надасть право цивільним декларувати наявну зброю та боєприпаси до неї.

відео дня

Також прийнятий закон зобов'язує особу, яка знайшла вогнепальну зброю, повідомляти про знахідку поліцію протягом 24 годин, для подальшої здачі або декларування. Окрім цього, закон встановлює певні обмеження – не можна декларувати таку зброю:

  • зброя калібру більше 12,7 мм;
  • гладкоствольна зброя калібру більше 23 мм,
  • кулемети, гранатомети, міномети, вогнемети, ПЗРК тощо.

Хто такий Ярослав Железняк

Железняк Ярослав - український економіст, викладач Київської школи економіки. Народний депутат України IX скликання від партії "Голос", повідомляє Вікіпедія.

Голосування Верховної Ради України - останні новини

Нагадаємо, 20 серпня, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії.

Окрім цього на засіданні депутати ухвалили у першому читанні законопроєкт про позбавлення держнагород зрадників України. Він передбачає, що суд під час вироку має визначити, чи є підстави позбавляти особу держнагород. Вводиться також санкція у вигляді позбавлення держнагод за рішенням РНБО.

Напередодні, у липні, Рада схвалила звільнення від мита та ПДВ для обладнання. Депутати прийняли в цілому закони №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування. За них проголосували 305 та 313 нардепів відповідно.

Читайте також про рішення щодо виплат військовим:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти