ЗСУ звільнили ще кілька сіл в Курській області: в DeepState розкрили деталі

14 вересня 2024, 17:16
551
Оновлена карта бойових дій DeepState свідчить про те, що ЗСУ просунулися на північ і взяли під контроль два села на Курщині.
ЗСУ звільнили ще кілька сіл в Курській області: в DeepState розкрили деталі
Укранській війська звільнили кілька сіл на Курщині / Колаж: Главред, фото: АЗОВ, скріншот deepstatemap.live

Під час Курської операції, яку проводять Сили оборони України на території Росії, українські підрозділи звільнили кілька населених пунктів. ЗСУ взяли під контроль села Дурівка та Вітряне. Про це повідомила моніторингова група DeepState.

Оновлена карта бойових дій, опублікована DeepState, свідчить про те, що українські війська просунулися на північ і взяли під контроль села Вітряно і Дуровку. Водночас ЗСУ зайняли частину населеного пункту Журавлі.

ЗСУ звільнили ще кілька сіл в Курській області: в DeepState розкрили деталі
Укранській війська звільнили кілька сіл на Курщині / Фото: скріншот з deepstatemap.live

Однак, за повідомленнями аналітиків, російські війська також просунулися. Росіяни захопили село Снагость, Галицинівка і просунулися до Любимівки, що перебуває під контролем українських захисників.

відео дня

"Ворог окупував Галицинівку та Снагость з навколишніми селами, а також просунувся в бік Любимівки, біля Піщаного, Григорівки, Гострого, Георгіївки, в Синьківці, Нью-Йорку та Українську", - йдеться у повідомленні.

Що таке DeepState?

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

Операція в Курській області - останні новини

Як повідомляв Главред, у Курській області українські десантники зупинили спробу прориву російських військ. У багатогодинному бою українці знищили п'ять БМД, танк і БТР, а також кілька десятків російських військових. Решта окупантів втекли.

ЗСУ прорвали російську оборону на кордоні в Курській області, проникнувши на кілька кілометрів углиб території Росії. Українські інженери, підтримані дронами і танками, здійснили несподіваний прорив, який перевершив початкові очікування, пише Forbes.

Крім цього, 13 вересня українські сили просунулися вперед у Глушковському районі Курської області РФ. Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), українські військові просунулися на південь від села Веселе, неподалік міжнародного кордону з Україною.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти