ЗСУ на позиціях "ЛДНР": дипломат назвав умови інспекції на Донбасі

14 вересня 2020, 06:01
Україна не повинна йти на легалізацію "ДНР" і "ЛНР", вважає Олександр Моцик.
Донбас, бій
Україна повинна отримати доступ до позицій бойовиків у ОРДЛО - дипломат / УНІАН

Україна може допускати інспекції на свої позиції, однак їх кадровий склад повинен виключати представників бойовиків "ЛДНР". Українська сторона також в обмін на поступки повинна отримати доступ до відповідних перевірок позицій, які контролюють російсько-терористичні війська.

Про це заявив дипломат Олександр Моцик у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, проведення інспекцій є нормальною практикою, однак коли мова йде про російсько-український конфлікт на Донбасі, то Росія і бойовики, скоріше, йдуть шляхом продовження інформаційної війни, а не переслідують домовленості.

"І вони вважають, що виграли в цій війні, тому що на окупованій території сказали, що Україна виходить з певних положень Мінських домовленостей", - вважає експерт.

Також він додав, що проведення інспекції можливе, але тільки в тому випадку, якщо Київ в обмін отримає доступ до позицій незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей. У складі інспекцій не повинні бути присутніми представники бойовиків "ДНР" і " ЛНР" – Україна в жодному разі не повинна погоджуватися на їх політичну легалізацію у процесі перемовин.читайте такожМ'яка капітуляція: що не так зі спільним інспектуванням на Донбасі

"Всі українські громадяни, які виступають на боці "ЛНР" і "ДНР" і займають там певні позиції, при заході на територію України підлягають арешту і подальшому суду", - підкреслив Моцик.

  • Нагадаємо, 5 вересня ватажок "ДНР" Денис Пушилін звинуватив Україну в порушенні домовленостей про перемир'я від 22 липня і заявив, що бойовики відкриють вогонь у напрямку українських позицій.
  • 6 вересня бойовики обстріляли позиції ВСУ у Красногорівці і порушили перемир'я, що тривало 42-у добу.
  • Пізніше були досягнуті домовленості про інспекцію СЦКК, до складу якої входять бойовики, українських позицій під Шумами, до яких мали претензії російсько-терористичні війська. Однак бойовики і Росія зірвали ініціативу.
  • У Зеленського у відповідь на зрив заходів жорстко висловилися на адресу Москви і бойовиків. В офісі президента акцентували увагу на тому, що Росія і "ДНР" не дотримуються домовленостей, тому інспекція під Шумами неможлива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти