Все відбувається за частки секунди: Світан пояснив, як Patriot збиває ракети над Києвом

13 грудня 2023, 17:16
203
Швидкість реагування на російські цілі, каже Роман Світан, залежить також від типу російських ракет і їх траєкторії ураження.
Світан, Патріот
Як каже Роман Світан, по всій видимості, російські окупанти використовують дещо інші ракети / колаж Главред, скріншоти з відео

Зміни в роботі американської системи ППО Patriot (на які звернули увагу жителі Києва під час останніх обстрілів столиці російськими окупантами) можуть бути викликані новим типом ракет, які почала застосовувати країна-агресор Росія. Про це в коментарі "24 каналу" cказал полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан.

"Це можуть бути хвилини або секунди, або навіть долі секунд. Але принцип (роботи Patriot – Главред) саме такий, що ракета не женеться за ракетою", – підкреслив Світан.

Іншими словами, навіть у випадку, якщо система Patriot зафіксує ворожу ракету раніше, ніж та почне заходити на низхідну траєкторію, комплекс чекатиме на момент, коли вона почне опускатися, стверджує експерт.

відео дня

Швидкість реагування на російські цілі, каже Світан, залежить також від типу російських ракет і їх траєкторії ураження.

"Якщо це були ракети від комплексу С-400 (48Н6 – Главред), то вони заходять по більш пологій траєкторії, ніж "Іскандери", які "заходять в космос" на десятки кілометрів, а вже потім вертикально (опускаються на ціль – Главред) ",- підсумував військовий експерт.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м.Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, що пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Ракетний удар по Києву 13 грудня 2023

У Києві прогриміла серія вибухів-країна-агресор атакувала столицю України ракетами. Всі 10 балістичних ракет були збиті.

Однак через падіння уламків є руйнування в чотирьох районах міста-Голосіївському, Деснянському, Дарницькому, Дніпровському. Пошкоджено водопровід, горіли будинки, вилітали вікна. Проведена евакуація жителів багатоквартирного будинку.

На щастя, обійшлося без жертв. Відомо про 53 постраждалих, з них шестеро дітей. Госпіталізовано до лікарні 18 осіб.

Також пошкоджено 19 автомобілів, чотири з яких повністю знищені.

У Дніпровському районі 35 приватних будинків залишаються без світла в результаті пошкоджень ліній електропередачі уламками ракет.

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що удари по Києву ворог міг завдавати ракетами 48н6 з комплексу С-400. Метою атаки на Київ став об'єкт критичної інфраструктури.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти