Війна "рєшал" або клінч з Бакановим: ЗМІ розкрили причину затримання полковника СБУ

23 січня 2021, 12:12
Дмитра Нескоромного підозрюють у підготовці замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.
СБУ
В СБУ прокоментували затримання співробітника спецслужби / Фото: УНІАН

В Службі безпеки України прокоментували інформацію про затримання чинного і колишнього співробітника спецслужби.

Затримання полковника Альфи: що кажуть в СБУ

В СБУ підтвердили затримання одного зі своїх співробітників, а також зрив замаху на вбивство іншого службовця, йдеться в повідомленні спецслужби в Facebook.

Подробиць у Службі поки не розкривають і закликають ЗМІ користуватися офіційними джерелами інформації, а також обіцяють незабаром надати додаткову інформацію.

Війна 'рєшал' або клінч з Бакановим: ЗМІ розкрили причину затримання полковника СБУ

За колишнім першим заступником Служби безпеки України Дмитром Нескоромним, підозрюваним у підготовці замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, було встановлено спостереження, в його авто перебувала прослушка спецслужб, проте хтось в СБУ попередив про небезпеку, тому операцію вирішили провести негайно.

Що стоїть за затриманням Дмитра Нескоромного

Як повідомило виданню Strana.ua джерело в СБУ, Нескоромний нікуди не збігав і знаходиться на волі на контакті зі своїми адвокатами, які намагаються "відбити" машину у СБУ.

Джерела в СБУ не можуть сказати, наскільки інформація про підготовку Нескоромним замаху на Наумова відповідає дійсності, або мова йде про "підставу".

Він нагадав, що Нескоромний був призначений на високу посаду в СБУ за протекцією екс-глави Офісу президента Андрія Богдана.

Війна 'рєшал' або клінч з Бакановим: ЗМІ розкрили причину затримання полковника СБУ
Дмитро Нескоромний, полковник СБУ, ймовірний замовник вбивства Андрія Наумова / censor.net

"Через те, що Баканов (Іван Баканов – шеф СБУ, - ред.) не є професійним сбушником, то передбачалося, що управляти службою реально буде Нескоромний. Але Богдан увійшов в клінч з Бакановим і, відповідно, відносини Нескоромного з главою СБУ теж сильно погіршилися. І після відставки Богдана незабаром "пішли" і Нескоромного. При цьому чималу роль в його "мінусуванні" грав Наумов, який після відходу Нескоромного фактично і є реальним керівником СБУ. Вся кадрова політика знаходиться в його руках", - висунуло свою версію джерело в спецслужбі.

читайте такожЖурналісти показали елітне майно голови внутрішньої безпеки СБУ

За його даними, найближчим часом один із співробітників СБУ може виступити із заявою про те, що звинувачення проти Нескоромного сфальсифіковані Наумовим.

У свою чергу журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела в Держприкордонслужбі писати, що нескоро, після невдалої спроби затримання, все ж розшукують, йому заборонений виїзд з України.

"Кришування" і групи впливу: що відомо про розбірки в СБУ

На його думку, те, що відбувається свідчить про те, що в керівництві СБУ почалися "відкриті кримінальні розбірки між групами впливу".

Він стверджує, що кожен підприємець, який займається експортом-імпортом товарів народного споживання, знає, що економічні підрозділи СБУ у великому масштабі здійснюють рекет і вимагання, по суті "кришують" тіньовий бізнес.

Війна 'рєшал' або клінч з Бакановим: ЗМІ розкрили причину затримання полковника СБУ
Андрій Наумов, начальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ / censor.net

"На початку 2020-го року головним "решалою" був Нескоромний. Але за останній рік всі сфери тіньового бізнесу СБУ підім'яв під себе права рука і найближчий друг голови СБУ Івана Баканова Андрій Наумов. Так що підгрунтя скандалу очевидне", - підкреслив журналіст.

У той же час він не виключив, що в ході корупційних розборок і переділу сфер "доїння" бізнесу між Главком СБ і Главком до СБУ, Наумов розіграв цю історію для того щоб дискредитувати конкуруюче угруповання.

читайте такожУ Слузі народу допустили відставку Баканова з поста глави СБУ

"І затримання Расюка - це просто спектакль для підкреслення власної значущості і незамінності в очах Зеленського і Баканова, які на такого роду піар добре реагують", - додав Бутусов.

Затримання співробітників Альфи:

  • У Києві був затриманий колишній перший заступник Голови Служби безпеки України Дмитро Нескоромний.
  • Його підозрюють у передачі грошей за організацію замовного вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки спецслужби Андрія Наумова.
  • Нескоромному вдалося сховатися після затримання прямо в наручниках.
  • Також за підозрою в участі в організації замовного вбивства Наумова затриманий співробітник спецпідрозділу Альфа СБУ Андрій Расюк.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти