Військовий експерт зробив гучну заяву про мирний план щодо Донбасу

18 березня 2021, 10:30оновлено 18 березня 2021, 12:35
У мирному плані щодо врегулювання ситуації на Сході України сенсу немає і, найімовірніше, його не існує.
Олег Жданов
Олег Жданов / Фото УНІАН

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що ніякого мирного плану з врегулювання ситуації на Донбасі не існує. В іншому випадку щось подібне анонсували б Франція та Німеччина.

За його словами, є ключове протиріччя щодо Донбасу – це контроль над державним кордоном між Україною та Росією, передає Obozrevatel.

"Це (питання контролю над кордоном, - ред.) камінь спотикання. Які б компроміси не вигадували, все одно все впирається в одне питання: кордон до виборів або кордон після виборів. В цьому наша принципова розбіжність. Все інше Росію влаштовує повністю. Вони самі писали Мінські домовленості", - зазначив Жданов.

Військовий експерт вважає, що в мирному плані сенсу немає.

"План ні в чому не може полягати. Якщо ми вважаємо, що Росія - не сторона конфлікту, то з ким ми домовляємося? З ким укладати мирний план? Із самими собою? Зеленський або через недосвідченість, або тому, що йому так сказали, на Паризькому саміті фактично вивів Росію з цього конфлікту. Він сказав, що там воює "та сторона" - бойовики, а Росія їм всебічно допомагає. Замість того, щоби сказати: вибачте, але у нас конфлікт з Російською Федерацією. Тому будь-який план не має сенсу", - пояснив він.

За словами Жданова, не має сенсу і наступна зустріч в нормандському форматі.

"Ні в мінському, ні в нормандському форматі. Поки ми не визначимо сторону конфлікту, нам немає з ким домовлятися", - резюмував він.

читайте такожАрестович викрив Кремль у брехні щодо мирного плану щодо Донбасу

Врегулювання ситуації на Донбасі - про що раніше писав Главред:

  • 9 березня глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що " сьогодні на столі лежить конкретний план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною та Францією, доопрацьований Україною, який, як ми вважаємо, відповідає духу Мінська, відповідає нормам міжнародного права". За його словами, тепер всі очікують на позицію Кремля.
  • Глава ОП також висловив сподівання, що ініціатива буде предметом обговорення під час відеоконференції в нормандському форматі.
  • 10 березня прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що не має ніякої інформації про існування доопрацьованого плану врегулювання ситуації на Донбасі.
  • Глава української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук виступив за розширення "нормандського формату" за рахунок США. На його думку, присутність Штатів "зміцнить хребет" переговорів.
  • Заступник глави Офісу президента Юлія Свириденко заявила, що в ОП вважають за необхідне залучити США до мінських переговорів і переговорів у нормандському форматі щодо Донбасу. Там впевнені, що участь Вашингтона дозволить зробити переговорний процес більш ефективним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти