Військовий експерт пояснив, які країни Заходу можуть воювати з Росією

1 липня 2023, 09:50
253
В першу чергу, каже Олександр Коваленко, воювати проти Росії, зможе військовий контингент США, який базується в Європі.
Коваленко, американська армія
Американський контингент в Європі може воювати проти Росії - Коваленко / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і скріншот

Американський військовий контингент в Європі здатний, по ідеї, надати ЗСУ значну підтримку на полі бою проти країни-агресора. Про це в інтерв'ю Главреду сказав блогер, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"В першу чергу, це контингент США, що базується в Європі, і деяких інших країн. Не виключаю участі країн Балтії, Польщі та Великобританії. Є сумніви щодо підключення до військової операції Німеччини та Франції. Головними гравцями в операції все ж можуть стати Сполучені Штати, Польща і Великобританія, які підтримають країни Балтії", ‒ сказала вона.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попів. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий Одесит".

відео дня

Війна Росії та України

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що глава країни-агресора Росії Володимир Путін вже у своїй країні пожинає плоди терору, який розв'язав проти України. Слабкість РФ стала очевидною, і чим довше окупанти перебуватимуть на українських територіях, тим більше на них чекає проблем. Україна тримається і демонструє силу. У ЗСУ знають, що потрібно робити.

Також президент України зізнався, що просування українських військ на фронті зараз не проходить швидко. Він підкреслив, що осінній контрнаступ ЗСУ теж починався подібним чином.

"Восени у нас були відповідні контрнаступальні дії і здавалося, що це уповільнений процес. Але в якийсь момент всі побачили, як ми стрімко почали просуватися вперед. Так само буде і тут", - сказав очільник держави.

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти