У Франції закликали Україну не поспішати зі зміною Мінських угод

15 лютого 2021, 17:20оновлено 15 лютого 2021, 18:28
Мінські угоди прив'язані до продовження санкцій проти Росії, і про це не можна забувати, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.
Етьєн де Понсен
Посол Франції Етьєн де Понсен закликав Україну не поспішати зі зміною Мінських угод / УНІАН

Під час дискусій про зміну Мінських угод потрібно враховувати необхідність згоди Росії, а також прив'язаність до них міжнародних санкцій проти неї, заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

"Росія весь час намагається удавати, що вона не є стороною конфлікту, і намагається змусити Україну спілкуватися з сепаратистами безпосередньо. Ми опираємося цій динаміці і намагаємося змусити Росію взяти на себе якісь зобов'язання", - заявив де Понсен під час публічної дискусії "Мінські угоди: виконати не можна розірвати?"

За його словами, зміна формату Мінських угод ймовірніше не вирішить ситуацію, оскільки все залежить від політичної волі Росії.

Також посол Франції підкреслив, що поки немає "плану Б", треба дотримуватися "плану А", тобто Нормандського формату і Мінських угод.

Він додав, що треба завжди пам'ятати, що Мінські угоди прив'язані до продовження санкцій проти Росії.

"Ми не думаємо, що обговорення формату повністю не має сенсу... але якщо не буде "Мінська", не буде санкцій (проти Росії - ред.). Тому ми повинні двічі подумати, перш ніж заходити на цю територію", - сказав посол Франції.

Зазначимо, Мінські угоди підписали 12 лютого 2015-го. Вони мають на меті виведення всіх збройних формувань з території Донбасу, проведення місцевих виборів і надання регіону особливого статусу у складі України.

Мінські угоди - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти