Кравчук зробив гучну заяву про зухвалі дії Росії на Донбасі

10 лютого 2021, 00:18оновлено 10 лютого 2021, 01:22
Перший президент України заявив про зрив перемир'я на Донбасі і звинуватив Росію.
Кравчук
Кравчук прокоментував ситуацію на Донбасі / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що перемир'я на Донбасі перестало діяти, а Росія почала діяти відкрито і веде подвійну гру.

"Перемир'я вже просто немає. Ми не можемо далі робити вигляд, що воно є. Треба говорити правду, біле називати білим, а чорне – чорним. Росіяни починають діяти зухвало, відкрито, не ховаючи свої наміри. Тому ми повинні бути готові до будь-яких непередбачуваних дій з боку агресора. В ОРДЛО знаходяться російські найманці, командири і російська зброя. Ми не знаємо, коли воно може бути задіяне, але повинні бути до всього готові і ставитися уважно до всього, що відбувається. В першу чергу думати про Україну", - сказав Кравчук, передає Гордон.

За його словами, він ще не спостерігав настільки відкритих і цинічних дій, які здійснює Росія на Донбасі.

читайте також"Викинути" РФ з Донбасу: Кравчук зажадав жорсткої відповіді на ворожий вогонь

"За півроку, поки я очолюю українську делегацію в ТКГ, я бачив багато різних рухів. Росіяни начебто беруть участь в роботі ТКГ, але ведуть подвійну гру. Вони не соромляться нічого і демонструють, що вони над сутичкою, нібито допомагають Україні вирішити внутрішній конфлікт. У той же самий час російські пропагандисти приїжджають і розповідають про російський Донбас, а місцевим ватажкам ставиться завдання на території Донецької та Луганської областей (зверніть увагу – не тих районів, які не контролює Україна) побудувати національні держави, які повинні інтегруватися в Росію. Це і є подвійна гра, обман", - сказав політик.

На його думку, Росія змінюватися не збирається і буде діяти звичними їй методами.

"Росія воює 150 років. За цей час, крім тиску і примусу до миру, вона нічого не використовувала. Не треба думати, що якщо ми будемо поступатися, вони стануть більш поступливими. Тому виконуючи міжнародні домовленості, дотримуючись шляху до миру, ми повинні на силу відповідати силою ... поблажливістю, м'якістю, закликами до компромісів ми нічого не доб'ємося. Нам треба бути послідовними і жорсткими", – заявив Кравчук.

читайте такожУ Кравчука розкрили провал планів Росії щодо капітуляції Зеленського на Донбасі

Конфлікт Росії та України на Донбасі - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти