Вибух у дев'ятиповерхівці на Позняках у Києві: дівчина втратила батьків і брата

22 червня 2020, 10:34оновлено 22 червня 2020, 11:12
Усі три відомі жертви вибуху в будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 виявилися родиною.
У Києві сьогодні в результаті вибуху пошкоджено кілька поверхів будинку
Вибух у будинку на Позняках убив цілу родину / dsns.gov.ua

Страшний вибух у дев'ятиповерхівці на столичних Позняках убив цілу родину. Померли чоловік, дружина та їхній син, вижила лише донька.

Про це з місця події розповів кореспондент ТСН Сергій Моргун.

"Уранці на місце вибуху почали приходити люди. Це сусіди, які живуть в сусідніх будинках. Одна з жінок знала дівчинку, чиї родичі загинули", - розповів журналіст.

За словами жінки, усі три відомі жертви вибуху виявилися сім'єю.

"Вона сиділа байдужа і весь час говорила: де моя мама. Я думала вона лише маму втратила, а ввечері я дізналася, що вона втратила і брата, і батька", - розповіла сусідка.

Також стало відомо, що вже переселили 45 постраждалих в результаті вибуху будинку на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Ми надаємо допомогу всім, хто до нас звернувся. 45 осіб тимчасово житимуть в одному зі столичних інтернатів. Також Укрзалізниця надала номери в готелях для постраждалих. Частина людей вирішила пожити у родичів і знайомих", - сказав Кличко.

Кличко уточнив, що наразі невідома доля ще трьох осіб.

"Рятувальники працюватимуть цілодобово, і у них є все необхідне обладнання для роботи в таких умовах. Щоб не сталося повторних обвалів, вже завершили монтаж зміцнювальних балок на 1 і 2 поверхах будинку. Також фахівці обстежують сусідні будинки. Нам треба точно знати, в якому вони стані, щоб не наражати на небезпеку людей. Що стосується будинку, де стався вибух, - фахівці кажуть, що, швидше за все, його доведеться демонтувати. І головне - нам потрібно встановити причину вибуху", - заявив мер столиці.

Кличко також поспілкувався з мешканцями будинку, де стався вибух. Він запевнив, що поліція буде цілодобово охороняти периметр біля дому, щоб не було випадків мародерства. Також Кличко закликав людей не намагатися без дозволу рятувальників заходити до своїх квартир.

читайте також"Бах і під'їзду немає": з'явилося відео перших секунд після вибуху на ПознякахНагадаємо, в Міністерстві внутрішніх справ розглядають дві версії вибуху. Одна з них - вибухівка.

Про це на місці подій заявив очільник МВС України Арсен Аваков.

"Є дві робочі версії. Одна - вибух газу й інша - вибухового засобу. Зараз вибухотехніки взяли на експертизу матеріали", - сказав глава МВС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти