В Україні з 1 листопада змінять ПДР: чого чекати водіям, велосипедистам і пішоходам

27 жовтня 2021, 08:20оновлено 13 листопада 2021, 14:12
Найістотнішим для автомобілістів, каже автомобільний юрист Богдан Глядик , можна назвати обмеження швидкість руху за межами населених пунктів.
ПДР
В Україні з 1 листопада змінять ПДР / УНІАН

В Україні з 1 листопада набудуть чинності оновлені правила дорожнього руху. Автоюрист Богдан Глядик розповів в ефірі "Українського радіо", до чого потрібно готуватися автолюбителям, велосипедистам і пішоходам.

Найістотнішим для автомобілістів, каже фахівець, можна назвати обмеження швидкість руху за межами населених пунктів.

Наприклад, автолюбителям заборонять рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, який відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділений розміткою типу 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки ж розрізняються між собою шириною-до 15 сантиметрів і 20 сантиметрів відповідно.

відео дня

Для велосипедистів вводиться нове визначення велосипедної доріжки. Крім того, вперше в ПДР вносяться терміни "велосипедна смуга" і "велосипедний переїзд".

Також змінили нумерацію деяких дорожніх знаків. Зокрема, ввели дорожній знак з позначенням номера дороги на червоному тлі з напрямком, куди вона веде.

читайте такожСпіймай лихача: як в Україні водіям хочуть дозволити "стукати" на порушників ПДР

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з 1 жовтня водії автомобілів, проїжджаючи поза населеними пунктами, повинні протягом найближчих семи місяців включати денні ходові вогні (щоб бути більш помітними на дорогах).Як кажуть у поліції нагадали, у разі відсутності в конструкції транспортного засобу денних ходових вогнів, необхідно вмикати ближній

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти