У РФ заговорили про "війну" з Україною після слів Кравчука щодо Донбасу

6 березня 2021, 23:54
У Раді Федерації оцінили ймовірність спроби силового вирішення на Донбасі.
Кравчук
У РФ відреагували на слова Леоніда Кравчука / УНІАН

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров прокоментував заяву колишнього президента України Леоніда Кравчука про необхідність "радикальних кроків" щодо Росії через позицію щодо Донбасу.

Києву не варто звалювати всю відповідальність за ситуацію в Донбасі на Москву, при цьому сторонам потрібно "якось вирішувати" Мінські угоди, заявив він РБК.

"Вже одного разу було сказано, що будь-які спроби силового вирішення на Донбасі можуть сумно закінчитися для України. Про це говорив наш президент ще рік тому. Тому, перш ніж закликати до радикальних кроків, нехай пан Кравчук одумається і підкаже своєму президенту Зеленському, що треба якось вирішувати Мінські угоди, альтернатив яким немає, а не намагатися звалити все на Росію і привести до зміни позиції радикальними методами", - вважає Джабаров.

Сенатор заявив, що, роблячи подібні заяви, Кравчук робить помилку, і закликав його пояснити свої слова. "Це що? Оголошення війни Росії? Я думаю, що Кравчук повинен роз'яснити свою позицію", - сказав Джабаров.

читайте такожУ Росії відреагували на жорстку заяву Кравчука щодо ДонбасуНа думку члена комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і державного будівництва Ольги Ковітіді, заява глави української делегації в контактній групі по Донбасу Леоніда Кравчука не сприяє конструктивному діалогу.

"Спроби української влади "розчинити" ситуацію у зовнішньополітичному векторі є лише приводом до невиконання прийнятих на себе Мінських угод. Перш ніж шукати додаткові способи вирішення українського конфлікту, Україні необхідно виконати раніше прийняті на себе зобов'язання", — сказала вона.

Жорстка Заява Леоніда Кравчука:

  • Раніше глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія і надалі блокуватиме переговори по Донбасу, то вивести ситуацію з глухого кута можна буде тільки з застосуванням серйозних заходів.
  • "Якщо Росія надалі стоятиме на тому, що вона не є стороною конфлікту, а тільки спостерігачем, і шукати будь-які причини, щоб блокувати наші переговори, то можна говорити, що ситуація знаходиться в глухому куті. І що вивести її з глухого кута можна тільки радикальними кроками", - сказав Кравчук.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти