У РФ заговорили про приєднання "ЛДНР" і розкрили новий сценарій

6 листопада 2021, 14:21оновлено 6 листопада 2021, 16:54
У Держдумі РФ помріяли про приєднання окупованих українських територій.
Руйнування, Донбас, Донецьк, Луганськ
У РФ говорять про приєднання окупованого Донбасу / informator.su

Для приєднання окупованих Москвою районів Донбасу до Росії, необхідно скласти позови з вимогою визнати незаконним акт Ради народних комісарів від 1922 року.

Такий спосіб приєднання терористичних "ДНР" і "ЛНР" назвав перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Віктор Водолацький, повідомляє Ura.ru.

"Після цього [визнання незаконним акту 1922 року] всі питання по Донбасу відпадуть автоматично, моментально", — заявив депутат.

Він додав, що з цим потрібно працювати юристам міжнародного права — вони повинні подавати позови в різні міжнародні інстанції.

За словами Водолацького, документ Ради Народних Комісарів став трагічним для багатьох людей. Згідно з підписаним Леніним актом, території Донбасу відходили Української РСР.

читайте такожСтаніслав Асєєв. "Ізоляція" - Російський концтабір на Донбасі

Раніше колишній глава МВС Арсен Аваков раніше заявляв, що риторика про повернення Донбасу в Україну виключно політичним шляхом повинна використовуватися тільки дипломатами. При цьому у армії повинен бути сценарій військового звільнення окупованих територій.

Міністр оборони України Олексій Резніков сказав, що для повернення окупованих Криму і Донбасу потрібно підвищити обороноздатність і стійкість країни. Київ має намір зробити ставку на військову дипломатію, яка буде реалізовуватися за підтримки Міністерства закордонних справ.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти