У Раді запропонували скасувати карантин вихідного дня: що кажуть у МОЗ

16 листопада 2020, 12:12оновлено 16 листопада 2020, 14:20
Карантин вихідного дня ставить багатьох громадян у безвихідне становище, вважає Олена Кондратюк.
Київ, карантин
Карантин вихідного дня запропонували скасувати / УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували постанову про скасування карантину вихідного дня, повідомила виконуюча обов'язки голови ВР Олена Кондратюк.

Як підкреслила вона в ході засідання Погоджувальної ради парламенту, трансляція якого велася телеканалом Рада, відповідну рекомендацію парламент надасть Кабінету Міністрів.

"Кабінет Міністрів вдався до так званих неоднозначних рішень, які ставлять багатьох громадян у безвихідне становище. Саме тому було сьогодні зареєстровано теж під моїм керівництвом спеціальну постанову №4381 про рекомендацію скасувати карантин вихідного дня уряду", - сказала Кондратюк.

Карантин вихідного дня: позиція МОЗ

У свою чергу заступник міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак заявила про те, що дієвість карантину вихідного дня стане зрозумілою орієнтовно через два тижні після початку його введення.

В ході онлайн-брифінгу, трансляція якого проходила в Facebook МОЗ, вона нагадала, що основною метою введення карантину вихідного дня є зниження навантаження на медичну систему.

"Ми оцінимо дієвість карантину вихідного дня по динаміці госпіталізації. Це не буде за сьогоднішніми показниками. Потрібно, щоб пройшло мінімум 10-14 днів. І після оцінки того, як діє карантин вихідного дня, ми будемо пропонувати наступні кроки, наступні рішення", - сказала Микичак.

читайте такожГоловний підсумок карантину вихідного дняЗа її словами, сьогодні жодна, навіть найрозвиненіша економіка світу, не справляється з COVID-19, тому кожна країна вибирає шляхи подолання передачі вірусу від однієї людини до іншої, зокрема введенням обмежувальних заходів.

"Ми вибираємо такий варіант карантину, такий варіант обмежувальних заходів, які не вб'ють нашу хронічно хвору економіку. Ми розуміємо, що якщо не буде працювати економіка, то не зможуть працювати наші лікарні, не буде можливості їх профінансувати", - додала Микичак.

читайте такожУраганна епідемія: експерт дав сумний прогноз щодо карантину вихідного дня

Карантин вихідного дня в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти