У МОЗ оприлюднили правила роботи шкіл на час карантину

7 вересня 2021, 18:36
МОЗ також випустив рекомендації щодо організації харчування в школах, вимоги до транспорту, який перевозить учнів.
Школа
Школа / УНІАН

Сьогодні МОЗ оприлюднило нові правила навчання в школах на час карантину, який можуть впровадити у зв'язку з поширенням коронавірусу. Відповідальність за виконання цих правил покладено на керівників освітніх установ, повідомляє пресслужба відомство.

Вимоги до організації освітнього процесу включають в себе:

  • допуск до навчального закладу має відбуватися за заздалегідь розробленим графіком і маршрутом;
  • вхід і перебування в навчальному закладі сторонніх осіб, включаючи батьків, дозволяється тільки в засобах індивідуального захисту після перевірки температури і узгодження з керівництвом установи;
  • вхід до приміщення навчального закладу дозволений лише при використанні засобів індивідуального захисту, виняток зроблено для учнів 1-4 класів;
  • педагогам рекомендовано використовувати в якості захисних засобів щитки;
  • на всіх заходах навчального закладу повинні бути місця для обробки рук дезінфікуючими засобами;
  • при виявленні коронавірусу у одного з учнів весь клас має піти на самоізоляцію;
  • після кожного уроку приміщення класу необхідно провітрювати не менше 10 хвилин;
  • при виявленні в учня симптомів застудного захворювання він повинен одягнути маску і бути ізольований, після цього батьки і викладачі схвалюють рішення щодо звернення до лікаря.

МОЗ також випустило рекомендації з організації харчування в школах, вимоги до транспорту, який перевозить учнів, і вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Раніше повідомлялося про те, що школи в Україні, де від коронавірусу вакциновано менше 80% співробітників, не працюватимуть з 1 вересня. Причому йшлося про навчальні заклади як червоної, так і помаранчевої, жовтої та зеленої зон.

Також раніше в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що навчальні заклади переходитимуть на "дистанційку" у разі перебування району або міста в" червоній зоні " карантину. У "жовтій" і "помаранчевій" зонах очна форма навчання можлива, якщо в навчальному закладі вакциновано 80% персоналу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти