У Мінсоцполітики анонсували урізання пенсій

8 листопада 2020, 17:29
Чиновники попереджають, що виплати не зможуть забезпечити українцям гідне життя.
Україна пенсії
Українцям уріжуть пенсії / 2000.ua

В Україні в майбутньому, ймовірно, середній розмір пенсії скоротиться з 29% до 20% від середньої заробітної плати.

"Вже зараз маємо середню пенсію 29% від середньої зарплати, а в перспективі буде не більше 20%. Наприклад, маючи зарплату 10 тисяч гривень, людина отримає 2 тисячі гривень пенсії. Ось про це говорив прем'єр. Чи буде це та пенсія, яка забезпечить гідне життя? Точно ні", - цитує Ліга.Нет міністра соцполітики Марину Лазебну.

За словами глави відомства, важливо вже зараз планувати вжиття низки заходів для забезпечення громадян у майбутньому пенсійними виплатами.

відео дня

Мінсоцполітики пропонує:

  • Істотно збільшити податки.

  • Знизити розмір пенсій.

  • Зробити нормою, коли у пенсіонерів, крім солідарної пенсії, є хоча б ще одне джерело доходу, власні пенсійні накопичення.

"Ця ситуація не унікальна для України, з нею зіткнулися всі розвинені країни світу. Тому вони почали вводити системи пенсійного накопичення в різних формах", - сказала міністр.

читайте такожДержбюджет на 2021 рік: якими будуть пенсії і зарплати

Пенсії в Україні

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зізнався, що в Україні вже через 15 років не буде ресурсу для виплати пенсій.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила-уряд має намір виконувати взяті на себе зобов'язання і проведе підвищення пенсій для українців у найближчі місяці, а також у 2021 році.

Керівництво Міністерства соціальної політики в особі Марини Лазебної вважає, що у разі припинення субвенцій з держбюджету Український пенсійний фонд зможе виплачувати пенсію у розмірі не вище 1,850 тисячі гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти