У Мінфіні відповіли, коли варто чекати транш від МВФ для України

23 жовтня 2020, 13:15оновлено 23 жовтня 2020, 20:37
У профільному відомстві стверджують, що співпраця з МВФ поки йде за чітким графіком.
МВФ
У Мінфіні відповіли, коли варто чекати транш від МВФ для України / Reuters

У Міжнародного валютного фонду (МВФ) немає претензій до того, як Україна виконує домовленості щодо структурних маяків чинної програми stand-by.

Про це повідомляють представники прес-служби Мінфіну з посиланням на інтерв'ю, яке дав заступник керівника відомства з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук. За словами чиновника, раніше були певні занепокоєння з приводу співпраці в МВФ (після відставки керівника Нацбанку Якова Смолія). Але на даний момент все нормалізувалося.

"Є новий голова Нацбанку, ми бачимо, що система працює стабільно, все нормально, ніяких змін у банківському секторі від зміни персоналій не відбулося. Тобто новий менеджмент НБУ дотримується певного курсу, незалежний Нацбанк працює як працював", - заявив Драганчук.

відео дня

Заступник міністра фінансів також зазначив, що у керівництва МВФ вистачає питань до рішення Конституційного суду з приводу Національного антикорупційного бюро.

"Це рішення передбачає зміни до закону про НАБУ, які потрібно внести й прийняти. І МВФ, звичайно, спостерігає за цим процесом", - заявив Драганчук.

За словами заступника міністра, ніяких перешкод для того, щоб Україна могла отримати транш до кінця нинішнього року, поки немає.

читайте такожМВФ в черговий раз кинув Україну

Кредит від МВФ - що було раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти