У МЗС відреагували на секретні записи розвідки Канади щодо збитого літака МАУ

10 лютого 2021, 19:47оновлено 10 лютого 2021, 21:35
Євген Єнін прокоментував нові обставини катастрофи МАУ в Ірані.
Авіакатастрофа МАУ
Нові обставини катастрофи МАУ в Ірані / REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що аудіозапис, який нібито підтверджує умисне збиття літака Міжнародних авіаліній України в Тегерані, може бути долучена до матеріалів розслідування.

"Вранці ми спілкувалися з керівниками органу досудового розслідування та прокуратурою України, які на контакті з нашими іноземними партнерами. Вони координуватимуть зусилля з дослідження цього запису, зокрема встановлення його автентичності. Наскільки мені відомо, офісом генпрокурора підготовлений відповідний запит про міжнародну правову допомогу. У наших слідчих і прокурорів є достатні знання і досвід роботи з перехопленнями, випадок MH-17 є красномовним тому прикладом. Ми обов'язково встановимо те, що сталося тієї ночі (під Тегераном - ред.)", - заявив заступник глави МЗС, передає Україна 24.

читайте такожРозвідка Канади повідомила про секретні записи Ірану у справі збитого МАУ

За його словами, зараз технічні експерти повинні перевірити, чи є запис справжнім.

"Якщо буде встановлена автентичність цього запису, я переконаний, що це буде долучено до матеріалів кримінального розслідування. Це ще один знак того, що ми повинні абсолютно серйозно розглядати всі можливі версії. Останнє слово в цій справі скаже суд", - зазначив Єнін.

читайте такожСекретний запис з Ірану: як Україна каратиме за збитий рейс

Катастрофа літака МАУ в Ірані - про що раніше повідомляв Главред:

  • Катастрофа авіалайнера Boeing 737 Міжнародних Авіаліній України трапилася 8 січня 2020 року. В результаті трагедії загинули 176 осіб. На борту літака перебували 11 українців, серед яких – 9 членів екіпажу.
  • Президент Ірану Хасан Рухані через три дні визнав, що літак був збитий іранськими військовими в результаті "ненавмисної людської помилки". Глава держави пообіцяв притягнути до відповідальності винних у трагедії.
  • Пізніше Іран погодився виконати всі свої зобов'язання за міжнародними конвенціями у сфері авіації.
  • 22 грудня Іран опублікував звіт про причини катастрофи Боїнга МАУ. Копію звіту іранські чиновники вже передали офіційним особам всіх країн, громадяни яких загинули при катастрофі Боїнга.
  • 30 грудня іранські ЗМІ повідомили про готовність Тегерана виплатити компенсації родичам загиблих у розмірі 150 тисяч доларів.
  • Президент України Володимир Зеленський 8 січня заявив, що всі винні у злочині будуть покарані, а родичам загиблих виплатять компенсацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти