У Держдумі пригрозили "захищати" окупований Донбас від ЗСУ

7 березня 2021, 15:56
Олександр Шерін нагадав про отримання жителями ОРДЛО паспортів РФ за спрощеною програмою.
Держдума
У Держдумі РФ зробили войовничу заяву / telegrafist.org

Росія готова захищати окуповані райони Донбасу від українських військ, заявив перший заступник голови Комітету з оборони Держдуми РФ Олександр Шерін.

В ефірі Говорить Москва він нагадав, що жителі ОРДЛО отримали російські паспорти за спрощеною програмою, а Росія повинна захищати своїх громадян.

Він заявив про те, що в РФ нібито мають "незаперечні докази і розвіддані" про те, що на боці українських Збройних сил спостерігається зосередження військ біля безпосереднього кордону "ЛДНР".

"Там, в тому числі, і радники, то, звичайно, нам необхідно звернути на це увагу, застерегти київську сторону про те, що ми будемо реагувати оперативно і жорстко у разі, якщо будуть зроблені якісь спроби для недотримання Мінських домовленостей, зриву системи припинення вогню", - додав Шерін.

читайте такожУ РФ заговорили про "війну" з Україною після слів Кравчука щодо Донбасу

Жорстка заява Леоніда Кравчука:

  • Раніше глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія і надалі блокуватиме переговори по Донбасу, то вивести ситуацію з глухого кута можна буде тільки з застосуванням серйозних заходів.
  • "Якщо Росія надалі стоятиме на тому, що вона не є стороною конфлікту, а тільки спостерігачем, і шукати будь-які причини, щоб блокувати наші переговори, то можна говорити, що ситуація знаходиться в глухому куті. І що вивести її з глухого кута можна тільки радикальними кроками", - сказав Кравчук.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти