В Асоціації міст України наочно пояснили шкоду від законопроєкту 5655

16 березня 2023, 19:40
Будівництво
basov.com.ua

Асоціація міст України оприлюднила інфографіку, в якій наочно пояснюється, чим шкодить законопроєкт №5655 "про містобудівну реформу" громадам та всьому українському суспільству. Про це повідомляє сайт АМУ.

В АМУ, зокрема, виділяють такі недоліки законопроєкту:

- Порушуються права власників земельних ділянок. Законопроєкт надає можливість будувати без обов’язкового дозволу власника землі та документів на землю.

відео дня

- Стимулюється масове самочинне будівництво. Проводити перевірку об’єктів будівництва забороняється.

В Асоціації міст України наочно пояснили шкоду від законопроєкту 5655

- Громадськість позбавляється прав контролю та впливу. Активістам та фахівцям заборонено ініціювати перевірки дотримання законодавства у сфері будівництва, активістів зобов’язують обґрунтувати їх особистий інтерес у захисті об’єктів містобудування.

- Обмежуються права місцевого самоврядування. Планові перевірки будівництва проводитимуться виключно приватною компанією.

- Фактично узаконюється безвідповідальність приватних контролерів. За невинесення припису про зупинення робіт покарання для них – лише 67 100 грн ($1700), за підписання акту готовності об’єкта, побудованого з порушеннями - 281 820 грн. ($7000).

Раніше повідомлялося, що Асоціація міст України звернулась до Президента України Володимира Зеленського про застосування ним вето щодо законопроєкту 5655. Такі ж звернення підписали понад 1000 депутатів з різних громад України. Петиція про ветування 5655 на сайті Президента набрала необхідні 25 000 голосів за кілька годин. Представники громадськості та провідних ЗМІ у зверненні до Верховної Ради наполягали на публічному обговоренні містобудівної реформи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти