Вже від завтра: поляки хочуть заблокувати кордон з Україною – які причини

8 червня 2024, 12:25
1172
Для яких саме категорій транспортних засобів буде ускладнено рух ДПСУ мають повідомити додатково.
Вже від завтра: поляки хочуть заблокувати кордон з Україною – які причини
Польські протестувальники можуть заблокувати пункт пропуску "Шегині-Медика" на кордоні з Україною / Коллаж: Главред, фото: ДПСУ, ua.depositphotos.com

Польські протестувальники можуть заблокувати пункт пропуску "Шегині-Медика" на кордоні з Україною. Блокування, ймовірно, триватиме до кінця вересня, повідомляє ДПСУ.

Як зазначають прикордонники, польські фермери можуть заблокувати рух у напрямку пункту пропуску "Медика", що навпроти українського "Шегині".

"Блокування може початися 9 червня о 10:00 і триватиме до кінця вересня. Для яких саме категорій транспортних засобів буде ускладнено рух, повідомимо додатково", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

відео дня

Чому польські фермери блокують кордон?

20 лютого польські фермери розпочали повну блокаду кордону з Україною. Основною проблемою страйкарі називають "неконтрольований приплив товарів з України, що імпортуються при відкритті кордону ЄС із цією країною".

Протягом усього часу "прикордонних" страйків сталося кілька гучних інцидентів, коли демонстранти висловлювали антиукраїнську позицію й кидалися на українські фури. В Україні вважають, що російські спецслужби можуть бути причетними до акцій протесту.

Блокада кордону поляками - що відомо

29 квітня, польські протестувальники припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Гребенне - Рава-Руська", повідомили у Державній прикордонній службі.

Блокування польсько-українського кордону є необгрунтованим заходом, який негативно впливає на економіку та стійкість України у контексті протидії російській збройній агресії. Про це раніше говорив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Надзвичайний і повноважний посол України в Польщі у 2014-2022 роках Андрій Дещиця вважає, що блокада кордону поляками шкодить економіці обох країн та позиції Польщі на міжнародній арені.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти