Вже у жовтні: епідеміолог попередила про "коронавірусну катастрофу" в Україні

25 вересня 2021, 16:42
Медик не виключає, що місць у лікарнях для хворих буде не вистачати.
коронавірус, лікарня
Прогноз медика далеко не райдужний / Фото Reuters

В Україні вже зараз є ознаки того, що в жовтні буде зростання захворюваності та ніяких натяків на спад епідемії. З такою заявою виступила лікар-епідеміолог, завкафедри епідеміології Харківського медуніверситету Тетяна Чумаченко.

Сценарій, коли в жовтні ми зможемо подолати пік захворюваності коронавірусом, а далі заражуваність піде на спад — невиправдано оптимістичний, заявила медик в ефірі "Україна 24".

"Якщо все залишиться так, як зараз, — кількість вакцинованих не буде збільшуватися, не буде ніяких додаткових обмежувальних заходів, люди як і раніше не будуть носити маски-то у нас буде не пік, а буде подальше зростання", — вважає лікар-епідеміолог.

відео дня

Чумаченко також не виключає того, що місць у лікарнях для хворих буде не вистачати.

читайте такожЧотири області опинилися в "помаранчевій" зоні на сайті МОЗ: ще чотири і Київ на підході"Ми вже зараз бачимо, що кількість госпіталізацій починає перевищувати кількість виписуваних. Що це означає? Починають наповнюватися клініки, вони можуть переповнитися, і (хвора - ред.) людина не зможе отримати кваліфіковану допомогу", - пояснила лікар.

Коронавірус в Україні та світі: вчені чекають кінця пандемії

За словами сера Джона Белла, регіонального професора медицини в Оксфордському університеті, вже до весни наступного року COVID - 19 може нагадувати звичайну застуду, оскільки імунітет зростає через вакцини та кількості перехворілих.

А ось гендиректор компанії Moderna Стефан Бансель спрогнозував закінчення пандемії коронавірусу восени наступного року. Він вважає, що збільшення виробництва вакцин забезпечить необхідні поставки по всьому світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти