Померлим жителям ОРЛО незаконно виплатили пенсій на десять мільйонів

21 жовтня 2021, 20:48
Кошти, які нараховувалися "мертвим душам" на картки, окупанти переводили в готівку через так звані "фінансові центри".
Пенсія
Пенсії в Україні / УНІАН

В Україні пенсія і соціальні виплати незаконно нараховували громадянам з окупованої Луганської області, які померли під час пандемії COVID-19.

Як повідомляє пресслужба СБУ, в період пандемії українська влада автоматично продовжувала дію банківських карток і скасувала на цей період ідентифікацію переселенців. Представники окупаційної влади скористалися цим.

Тому пенсії і соцвиплати померлих отримували їх родичі, в тому числі і представники незаконних формувань і окупаційної влади так званої "ЛНР".

Кошти, які нараховувалися "мертвим душам" на картки, окупанти переводили в готівку через так звані "фінансові центри". Значний відсоток від цих незаконних операцій надходив до кишень окупаційної влади.

"СБУ викрила незаконну схему. Нарахування незаконних виплат було скасовано, а довідки померлих переселенців - анульовані", - йдеться в повідомленні.

Пенсійному фонду та Фонду соціального страхування України в Луганській області вдалося повернути понад 10 млн гривень.

читайте такожУкраїнці зможуть отримати пенсію в 7 тисяч гривень

Нагадаємо, з 1 червня 2021 року право на підвищення пенсії отримали працюючі пенсіонери, яким виплати були призначені до квітня 2019 року.

Як повідомлялося, в Україні скасували примусове переведення пенсій на картки з 1 вересня. В Україні відклали обов'язкове переведення виплат пенсії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти