Укріплення на багато сотень км: Україна підготувала свою "лінію Суровікіна"

22 січня 2024, 03:20
266
Нові укріплення ЗСУ зафіксовано на Сході та на українсько-білоруському кордоні.
Укріплення на багато сотень км: Україна підготувала свою
РФ пішли у новий наступ на Сході / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Україна перейняла досвід ворога та будує укріплення за зразком російської "лінії Суровікіна". Облаштовано вже багато сотень кілометрів, пише українська служба BBC з посиланням на матеріали іноземних ЗМІ.

Українська оборонна лінія має свої "зуби дракона" і підземні командні центри. Нові укріплення фіксують на сході України - біля Лимана й Авдіївки. Крім того, є вони й неподалік Купʼянська та вздовж українсько-білоруського кордону.

Іноземні журналісти називають ці укріплення "лінією Суровікіна" (тришарову систему окопів, танкових пасток та опорних пунктів) українського зразка, які, на думку оглядачів, свідчать про перехід України до стратегічної оборони.

відео дня

Водночас концепція активної оборони полягає в утриманні лінії фронту, але так, щоб за слушної нагоди атакувати і знаходити слабкі місця росіян, як це було під час Харківської операції, пояснюють експерти.

Ситуація на фронті

Напередодні стало відомо, що українські війська відступили з села Крохмальне, яке розташоване на автомобільній дорозі Куп'янськ-Сватове.

Крохмальне перебувало під контролем російських військ у 2022 році, потім було звільнено під час Харківської контрнаступальної операції Сил оборони України, а зараз село знову опинилося під окупацією росіян.

Водночас офіцер "Легіону Свободи" Максим Морозов повідомив, що російська армія накопичує сили і засоби у тимчасово окупованих Донецьку та Макіївці для відновлення наступальних дій біля Авдіївки.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти