Українські дизайнери, старовинні прикраси та автентична гуцульська гуня: як сучасність та традиція поєднались у образах зірок проєкту "Різдво. Ти не Один"

7 грудня 2023, 13:48
 "Різдво. Ти не один".
"Різдво. Ти не один" / 1+1 Україна

Цього Святвечора, 24 грудня, о 21:00 на телеканалі "1+1 Україна" на глядачів чекає особлива святкова прем’єра проєкту "Різдво. Ти не один".

Щороку найважливіші свята українці зустрічають у компанії "1+1 Україна". Цьогорічний Святвечір не стане виключенням і глядачі матимуть змогу провести його у компанії улюблених ведучих та українських артистів.

На території Софійського Собору відбулися масштабні зйомки проєкту "Різдво. Ти не один". Найбільша святиня Києва об’єднала найвідоміших українських артистів, найулюбленіших ведучих та героїв нового часу, щоб створити атмосферу родинного затишку та підтримати кожного українця в цей непростий для країни час. У проєкті були поєднані українські традиції та сучасність, що відобразилось в тому числі і в образах зірок.

відео дня
"Різдво. Ти не один".
"Різдво. Ти не один" / 1+1 Україна

Керівник департаменту стилю телеканалу "1+1 Україна" та головний стиліст проєкту "Різдво. Ти не один" Ольга Слонь розказала, що задача її команди була підібрати традиційне українське вбрання для всіх артистів проєкту та осучаснити його. Деяку українську автентику стилісти збирали у приватних колекціонерів, а доповнювали її сучасними деталями.

"Різдво. Ти не один".
"Різдво. Ти не один" / 1+1 Україна

Так, наприклад DOROFEEVA була одягнена у сучасний обтягуючий комбінезон, який стилісти запринтували "сонцем" - символом Божого Слова, на ногах були ботильоны Tabi від Maison Margiela, а зверху автентична гуцульська гуня - традиційна українська шуба особливого плетіння, яку виготовляють з овечої вовни. При тому зрізаючи шерсть з вівці, тварину не травмують.

Також автентика та сучасність поєднались в образі Юлії Саніної. Стилісти використали українську вишивку, якою запринтували сукню-пуховик, обігравши таким чином сучасне вбрання потрібним контекстом.

Окрім брендів, які вже давно працюють з традиційним одягом і оберігають українську спадщину, команді стилістів вдалось знайти багато нових імен, які інтегрують традиції в сучасні образи. Так, наприклад, Євген Клопотенко був одягнений в помаранчевий жилет з вишитим українським орнаментом від львівського бренду "hoyra", а на Соломії Вітвіцькій був глибоко-зелений жилет ручної роботи з плетеним поясом, вишивкою та чорними китицями на комірі і широкі штани такого самого зеленого відтінку від Khrystyna Rachytska.

Спеціально для Джамали під проєкт "Різдво. Ти не один" стилісти Ольга Слонь та Юрій Жуйков пошили ексклюзивну сукню. Через пісню, яку виконує співачка, команді хотілося створити щось янгольсько-ніжне з елементами української айдентики, але й враховуючи етнічне походження Джамали. Бачення стилістів втілилось в невагомо-рожеву сукню з елементами ненав'язливої вишивки на воланах з органзи.

Цікаве поєднання стилю спостерігалось в образі Каті Осадчої та Юрія Горбунова, для яких команда професіоналів обрала дуже сучасну інтерпретацію українського одягу від бренду Gunia Project. Катя була в осучасненому традиційному одязі - довгій полотняній сорочці з розрізом, в чорній оксамитовій корсетці, у високих чорних чоботах, але в старовинних прикрасах, які стилісти теж поєднали з сучасними кульчиками. Під час вуличних сцен Катерина вдягала червоне пальто від Юлії Магдич. Юра теж був у сучасних брендах - в широких штанах на кшталт шароварів і у вишиванці. Головна стилістка проєкту Ольга Слонь пояснила, що це та історія, коли українську айдентику можна носити модно і міксувати її.

"Різдво. Ти не один".
"Різдво. Ти не один" / 1+1 Україна

Нагадаємо, у проєкті "Різдво. Ти не один" на телеканалі "1+1 Україна" глядачі побачать виступи Jamala, VERKA SERDUCHKA, DOROFEEVA, Артема Пивоварова, Юлії Саніної та оркестру НАОНІ, MONATIK, KOLА, ROXOLANA, Макса Барських, KAZKA, Тоні Матвієнко та хору ім. Г. Верьовки, Jerry Heil, переможця "Голосу країни-13" PTASHKIN та оркестра Почесної варти окремого Президентського полку ім.Б. Хмельницького, Марти Липчей та гурту Жадан і Собаки, ONUKA, ADAM, Phil it та інші. Виступи артистів поєднаються із теплими розмовами у затишній атмосфері із ведучими "Сніданку з 1+1" Русланом Сенічкіним, Людмилою Барбір, Єгором Гордєєвим, Нелею Шовкопляс, Валентиною Хамайко із дітьми, Олександром Поповим, Катериною Осадчою, Юрієм Горбуновим із сином Іваном, ведучою ТСН Соломією Вітвіцькою та ведучим "Говорить вся країна" Олексієм Сухановим, Тімуром і Інною Мірошниченками із дітьми. Гостями ведучих стануть зірки студії "Квартал-95" Євген Кошовий, Олександр Пікалов, Юрій Великий, Віра Кекелія, Марта Адамчук, Анастасія Оруджова, Ірина Сопонару, Аліна Блажкевич, а також Наталка Денисенко, Маша Єфросиніна, Євген Клопотенко, волонтери та військові, легендарний український тенісист, а тепер військовий Сергій Стаховський, представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева та інші.

Проєкт "Різдво. Ти не один" має благодійну місію. У межах проєкту збиратимуться кошти на допомогу діткам-вихованцям "Школи супергероїв", які потребують належного обладнання та умов для навчання.

Виробництво проєкту - Big Brave Events під керівництвом Володимира Завадюка. Режисерка-постановниця - Катя Царик.

Різдвяна магія, казкові декорації та виступи найвідоміших українських артистів - 24 грудня о 21:00 на телеканалі "1+1 Україна" у проєкті "Різдво. Ти не один".

Також подивитись святковий проєкт можна на телеканалі ТЕТ. Знайти телеканали "1+1 Україна" та ТЕТ можна на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти