Український спецназ захопив потужну гаубицю Мста-Б окупантів

10 квітня 2022, 02:30
Як кажуть представники ССО, конкретно захоплена гаубиця разом з боєкомплектом буде чудово справлятися із завданням по знищенню російських окупантів.
Український спецназ захопив потужну гаубицю Мста-Б окупантів
Гаубиця МСТА-Б / Facebook / ССО

Бійці українських Сил спеціальних операцій захопили кілька російських бронетранспортерів і гаубицю МСТА-Б з усім боєкомплектом. Про це повідомляє командування ССО в соціальній мережі Facebook.

"Кілька одиниць ворожої техніки захопила група ССО України під час виконання спеціальних завдань. Зокрема, мова йде про гаубицю МСТА-Б і кілька БТР. ССО продовжують полювання за особливими і цінними трофеями", - йдеться в тексті.

Довідка.

відео дня

152-міліметрова гаубиця "Мста-Б" заснована ще на радянських розробках. І вона призначена для того, щоб знищувати тактичні засоби ядерного нападу, придушувати артилерійські і мінометні батареї, танки та інші броньовані засоби, руйнувати польові фортифікаційні та інші оборонні споруди, пригнічувати живу силу і вогневі засоби, пункти управління, засоби протиповітряної і протиракетної оборони.

Крім того, для забезпечення автоматизованого управління вогнем артилерійських дивізіонів, озброєних "Мста-Б", спеціально були розроблені комплекси "Фальцет" і "Капусник".

читайте такожЗахопити весь Донбас під "ЛДНР" і назвати це "перемогою": на Луганщині розповіли про план РФ

Нагадаємо, раніше Збройні сили України захопили рідкісний трофей - нову російську портативну систему супутникового зв'язку "Ауріга-1.2 В".

Новиною і фотографіями цієї установки, а також іншої трофейної військової техніки, поділився Генштаб ЗСУ в Facebook.

"Розроблена в 2014 році новітня для Росії система забезпечує швидкісний супутниковий зв'язок між підрозділами", – розповіли в Генеральному штабі.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти