Українка відзначила свій 100-й день народження і розкрила секрет довголіття

9 вересня 2021, 16:14оновлено 9 вересня 2021, 17:40
Неоніла Бруй з Чернігова пережила Голодомор і Другу світову війну.
Українка відзначила свій 100-й день народження і розкрила секрет довголіття
Українка приймає привітання то рідних / фото: сусільне

Мешканка Чернігова Неоніла Бруй відзначила 100-й день народження. Українка народилася 7 вересня 1921 року в селі Шибиринівка, а зараз проживає в Чернігові.

Історію довгожительки розповіло видання "Суспільне".

З 10-річного віку Неоніла працювала в колгоспі та пережила Голодомор. Саме цей період вона називає найстрашнішим у житті.

відео дня

"У 33-му голод був, страшний голод був. Наше село невелике було, так чоловік п'ять померли від голоду. Полову гречану їли, пересівали, їли. Конюшину, або клевер, рвали головки, сушили та в хлібі пекли. З акації з сестрою лускали насіння, мололи та поїли, так мало не померли. Думали, що вона отруйна", — поділилася жінка.

Також вона застала Другу світову війну, а пережите в той час згадує з тривогою на обличчі.

"Дивлюся у вікно, німець йде. Я злякалася як. Він зайшов з бідончиком трилітровим, молока попросив. Мамка налила молока, і він марку дав нам за молоко. Через місяць стали вбивати. Поліцейські вбивали. А у мене партизани забрали пальто. Одне єдине було, і те забрали", - згадує жінка.

Після закінчення педагогічного училища вона влаштувалася в школу, де пропрацювала 31 рік. Жінка запевняє, за все життя не спробувала жодну зі шкідливих звичок.

Українка відзначила свій 100-й день народження і розкрила секрет довголіття
фото: суспільне

​"Не пила, не курила, не вживала. Не розгулювалася дуже. Я дуже багато яблук їла. Кажуть, яблука - корисні фрукти", - поділилася довгожителька.

Раніше ми повідомляли, що в Японії помер найстаріша людина планети. Японець Дзіроемон Кімура помер на 117-му році життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти