Україні загрожує дефіцит питної води

22 березня 2021, 18:29
У службі наводять дані метеорологів, згідно з якими, концентрація токсичних сполук у річках у 30-40 разів перевищує гранично допустимі норми.
Гаряча вода
В Україні через 30 років буде дефіцит води / УНІАН

В Україні розпочнеться дефіцит питної води протягом 30 років, заявили в Держекоінспекції.

"Протягом 2020 ГЕІ склала 3777 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері водних ресурсів, розрахувавши 188 млн гривень збитків", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ситуація з питною водою погіршується через скидання небезпечних речовин, недостатньо очищених стоків і засмічення річок. Так, в службі наводять дані метеорологів, згідно з якими, концентрація токсичних сполук в річках в 30-40 разів перевищує гранично допустимі норми.

відео дня

"Тому, згідно з прогнозами Інституту водних проблем і меліорації, вже до 2050 року Україні доведеться імпортувати питну воду", - заявив глава Держекоінспекції Андрій Мальований.

читайте такожКрим продирявили наскрізь: окупанти знайшли спосіб вирішити проблему з водою

У зв'язку з цим він закликав зробити пріоритетним захист водних ресурсів України.

"Минулого року був підписаний меморандум про співпрацю з Держводагентством, в рамках якого працюємо над створенням системи оперативного спостереження за станом водних об'єктів", - сказав Мальований.

Підвищення тарифів в Україні:

  • У НКРЭКУ запропонували нові тарифи на постачання холодної води по Україні ще наприкінці листопада. Відповідно до проєкту тарифів на водопостачання та водовідведення в 2021 році, ціна на холодну воду повинна зрости в середньому на 20%.
  • Опублікований нові газові тарифи на 2021 рік. НКРЕКП пропонує з січня 2021 року підвищити тарифи для облгазів і міськгазів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти