Українцям натякнули на підвищення тарифів на воду і назвали причину

22 березня 2021, 14:21оновлено 22 березня 2021, 15:46
Послуги водоканалів в Україні недооцінені, заявила Ольга Бабій.
Гаряча вода
Тарифи на водопостачання в Україні скоригують / УНІАН

В Україні вартість послуги водоканалів з водопостачання та водовідведення повинні бути скориговані з урахуванням інвестиційної складової, заявила член Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій.

Як підкреслила вона в ході круглого столу, присвяченого Дню води, який транслювався в Facebook асоціації Укрводоканалекологія, це пов'язано з тим, що послуги водоканалів в Україні недооцінені.

"Я вважаю, що на сьогодні ця послуга недооцінена, і ця послуга повинна бути, як мінімум, скоригована на обсяг інвестицій. Зважений, поступовий обсяг інвестицій, до моменту застосування стимулюючого тарифоутворення, що дозволить підприємству інвестувати кошти прозоро і відповідально, а також забезпечити належний рівень наданої послуги", - сказала член НКРЕКП.

При цьому Бабій також заявила, що витрати українців на водопостачання та водовідведення в два рази нижче, ніж в Європі, і не перевищують 2% від сукупного доходу домогосподарства.

Підвищення тарифів в Україні:

  • У НКРЭКУ запропонували нові тарифи на постачання холодної води по Україні ще наприкінці листопада. Відповідно до проекту тарифів на водопостачання та водовідведення в 2021 році, ціна на холодну воду повинна зрости в середньому на 20%.
  • Опублікований нові газові тарифи на 2021 рік. НКРЕКП пропонує з січня 2021 року підвищити тарифи для облгазів і міськгазів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти