Україна спростувала фейк РФ про обстріл російської території

19 лютого 2022, 16:46оновлено 19 лютого 2022, 17:38
Окупанти самі підривають об'єкти інфраструктури і обстрілюють населені пункти, підкреслили у штабі ООС.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / Reuters

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував фейкові заяви РФ про те, що два українські снаряди впали на території Росії.

"Це правда, що ситуація загострюється щогодини. Останнє - це фейкові заяви РФ про те, що два українські снаряди впали на території Росії, близько 100 км від російсько-українського кордону. Ми не стріляли, це не наші снаряди. Це останнє, в чому ми зацікавлені - далі ескалювати ситуацію", - сказав Кулеба на 5-му Українському ланчі в Мюнхені в суботу.

Україна спростувала фейк РФ про обстріл російської території

У штабі ООС рознесли фейк РФ

У свою чергу в прес-центрі ООС підкреслили, що українські військові до агресивних дій не вдаються.

"Очевидно, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних сил України та нагнітання ситуації. За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників загарбники самі підривають об'єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють обстріли населених пунктів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, штаб ООС публікує скріни новин російських інформаційних агентств про прильот снаряда на територію Ростовської області РФ нібито від українських військових. Штаб ООС називає ці заяви фейком.

Україна спростувала фейк РФ про обстріл російської території

Що відомо про фейк з обстрілом території РФ

Як відомо, раніше на сайті Слідчого комітету РФ з'явилося повідомлення про намір розслідувати вибух снаряда у Ростовській області.

"Голова Слідчого комітету РФ Олександр Іванович Бастрикін доручив слідчим ГСУ СК Росії порушити кримінальну справу за даним фактом і провести ретельне і всебічне розслідування всіх обставин події", - йдеться в повідомленні.

Нібито ,за даними ЗМІ,"снаряд, який був випущений з території України, розірвався в Ростовській області на відстані близько кілометра від кордону".

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти