Україна готова надати РФ гарантії безпеки: у Зеленського назвали умову

5 грудня 2022, 22:30
Подоляк зазначив, що такий договір можна було б підписати у Будапешті.
Михаил Подоляк, Владимир Путин
Подоляк сказав, що Україна готова дати РФ гарантії безпеки в обмін на відмову Росії від ядерної зброї/ Офіс президента України, сайт Кремля

Україна готова надати Росії гарантії безпеки, якщо країна-агресорка відмовиться від ядерної зброї.

Про це сказав радник Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter, нагадавши про річницю Будапештського меморандуму. При цьому він зазначив, що такий договір можна було б підписати у Будапешті.

"У річницю Будапештського меморандуму тема "колективних гарантій для РФ" виглядає вкрай інтригуюче. Але якщо випрошуєте, то… Україна готова гарантувати безпеку РФ в обмін на тотальну відмову Москви від ядерної зброї. Підписати договір можемо в тому ж місті – Будапешті, Угорщина", – написав радник голови Офісу Зеленського.

Раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україна готова забезпечити Росії гарантії безпеки та сісти з РФ за стіл переговорів. Він назвав умови, які Росії потрібно виконати задля цього: покинути територію України, виплатити репарації, покарати всіх воєнних злочинів і добровільно здати ядерну зброю.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розкритикував ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона про надання, мовляв,"гарантій безпеки" агресору Росії. За його словами, час для підкилимної дипломатії вже закінчився, а кращими гарантіями стануть демілітаризація і денуклеаризація країни-окупанта.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти