Данілов розніс Макрона за "гарантії" РФ: потрібна демілітаризація і позбавлення ядерної зброї

4 грудня 2022, 14:20
Секретар РНБО Олексій Данілов назвав заяву президента Франції Еммануеля Макрона "дивною логікою підкилимної дипломатії, час якої закінчився".
Данилов, ядерна зброя, Макрон
Позбавлення України ядерної зброї - найкраща гарантія безпеки для світу та Європи, - Данілов / Колаж УНІАН, ua.depositphotos.com

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розкритикував ініціативу президента Франції Еммануеля Макрона про надання, мовляв,"гарантій безпеки" агресору Росії. За його словами, час для підкилимної дипломатії вже закінчився, а кращими гарантіями стануть демілітаризація і денуклеаризація країни-окупанта.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook чиновник вказав Макрону, що його ініціатива, яка передбачає гарантії безпеки агресору Росії замість покарання, неприйнятна.

За словами Данілова, навпаки, гарантії безпеки потрібні Європі і світу. Їх основа - демілітаризація РФ і позбавлення держави-окупанта ядерної зброї.

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з рф і рукостискання? Українська кров на руках путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився. Питання – гарантувати безпеку світу від т.зв. росії, а не навпаки. Досвід Будапешту вам в пригоді. Коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу. Ми, на жаль, знаємо. Денуклеаризована й демілітаризована т.зв. росія – краща гарантія миру для Європи та світу. Єдина гарантія – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", - підкреслив Олексій Данілов.

Дивіться відео ТСН - про що говорили Байден і Макрон

Заява Макрона про "гарантії безпеки" для Росії

Президент Франції Еммануель Макрон раніше заявив, що Росія, мовляв, повинна отримати свої "гарантії" в майбутній концепції європейської безпеки. Такі "гарантії", на його думку, Москві слід надати, коли вона повернеться за стіл перемовин.

Однак, вважає французький президент, рішення про проведення перемовин між Києвом і Москвою повинна приймати Україна.

"Ви думаєте, що коли ми проходили випробування, пов'язані з Ельзасом і Лотарингією, ми б хотіли, щоб світовий лідер говорив нам зробити те чи інше? Так і тут - це вирішувати українському народу самостійно, а не нам вирішувати, на яких умовах, як і коли (проводити перемовини з РФ), - підкреслив Макрон.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти