У Зеленського розповіли, як Україна тиснутиме на Росію

2 січня 2021, 14:33оновлено 2 січня 2021, 16:08
Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів про зовнішньополітичні плани країни у 2021 році.
Офіс президента
У Зеленського розповіли, як Україна тиснутиме на Росію / УНІАН

Мир на деокупованому Донбасі, повернення захопленого РФ Криму під контроль Києва, а також заняття Україною позиції активного міжнародного гравця - ось топ-3 ключових цілей, які визначатимуть пріоритети для українських дипломатів у 2021 році.

Про це повідомляє портал Дзеркало тижня з посиланням на заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкву. За словами чиновника, у відомстві насамперед займатимуться зміцненням міжнародної підтримки та двостороннього співробітництва з США, Британією, Німеччиною, Францією, Канадою, Польщею, Литвою та Азербайджаном.

Крім того, в офісі президента продовжать працювати над реалізацією проведення "нормандського саміту" для обговорення встановлення миру на Донбасі на українських умовах. Відзначається, що Банкова хоче зберегти "нинішнє перемир'я" і активізувати роботу Тристоронньої контактної групи, планує провести обмін полонених і забезпечення нормального функціонування контрольно-пропускних пунктів.

Також, як стверджує Жовква, у 2021-му Україна продовжить працювати над посиленням міжнародного тиску на Росію.

"Санкції щодо Росії допомагають Україні в процесі мирного врегулювання, тому повинні зберігатися до повного відновлення статус-кво, над чим українська дипломатія працює нон-стоп рік у рік і надалі буде успішно працювати", — підсумував він.

читайте такожКравчук відверто висловився про план Б Зеленського щодо Донбасу

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти