У Зеленського відповіли на пропозицію РФ зробити Білорусь однією з країн-гарантів

8 квітня 2022, 17:56
У РФ і Білорусі союзницькі відносини, нагадав Михайло Подоляк.
подоляк
Михайло Подоляк / ОПУ

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував пропозицію Росії включити Білорусь до складу країн-гарантів безпеки України.

Як підкреслив він у коментарі РБК-Україна, такі заяви є дивними, враховуючи роль білоруської сторони в російській агресії проти нашої країни.

Радник глави ОП нагадав про те, що в переговорному процесі беруть участь дві сторони і кожна зі сторін має право на свої позиції.

"Білорусь запропонована тільки російською стороною до обговорення. Дещо дивна пропозиція, враховуючи роль Білорусі в російській агресії. Тим не менш, у РФ і Білорусі союзницькі відносини і саме тому Росія шляхом союзника намагається хоч якісь додаткові умови виставити і посилити свої позиції", - додав Подоляк.

Що запропонували в РФ

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров наполягав, що Білорусь повинна бути в переліку країн, які нададуть гарантії безпеки для України.

"Ми запропонували, щоб серед таких країн-гарантів обов'язково була Республіка Білорусь. І зараз всі ці питання, включаючи повний перелік країн-гарантів, узгоджуються", - сказав він.

читайте такожУ Зеленського відповіли Лаврову, який звинуватив Україну у відході від угод у Стамбулі

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти