"У РФ немає стільки часу": Світан сказав, чому Росія не втримає Крим і Донбас

14 липня 2023, 11:33оновлено 17 липня 2023, 17:18
Росія може запропонувати щось дипломатичне, політичне або договорнякове, але військовим шляхом вона вже не зможе втримати окуповані території.
Роман Свитан, украинские военные
Світан сказав, чому Росія не втримає Крим і Донбас/ колаж: Главред, фото: скрін, 14 ОМБр Романа Великого

Країна-агресорка Росія не зможе втримати окупований Крим та захоплені території Донецької і Луганської областей. Для цього їй потрібна мільйонна армія, а щоб таку армію підготувати, потрібно буде не менше, ніж кілька років.

У РФ немає стільки часу. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан в інтерв'ю Главреду.

"Виходячи з тих сил і засобів, які є у Росії та, ймовірно, будуть у найближчі кілька років, вона не зможе утримати Донбас і Крим, про сухопутний коридор до півострова взагалі мовчу, тому що це зробити нереально. Щоб утримати Донбас і Крим, Росії потрібна приблизно мільйонна армія, але такої у неї немає, а на підготовку знадобиться кілька років, плюс її потрібно оснастити. Це нереально, у Росії немає стільки часу", – пояснив Світан.

відео дня

Він наголосив, що не бачить військового механізму, який би дозволив росіянам утримати і Крим, і Донбас.

"Росії нема чого протиставити тій допомозі, яку Україні надають США, і тій парадигмі про необхідність звільнення України та її повернення до кордонів 1991 року, яка склалася. Вона може запропонувати щось дипломатичне, політичне або договорнякове – яке завгодно, але тільки не військове", – підсумував Світан.

Хто такий Роман Світан

Роман Світан (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Війна в Україні

У ЗСУ зазначили, що Бердянськ та Мелітополь – більше не тил окупантів РФ. Сили оборони України ставлять перед собою завдання виходу до узбережжя Азовського моря, сказав речник Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов розповів про успішні дії українських сил у районі Бахмута Донецької області. Окупантів вибили з позицій під Бахмутом. ЗСУ продовжують наступальні дії відразу на декількох напрямках, розповів Ковальов.

Нагадаємо, представник Східного угруповання українських військ Сергій Череватий зазначив, що завдяки касетним боєприпасам, які нададуть країни-партнери, Україна зможе дати окупантам агресора Росії гідну відповідь на полі бою. Череватий наголосив: "нехай Росія знає, що за все приходить розплата".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти