Потужний удар ЗСУ на Донбасі: окупантів вибили з позицій під Бахмутом

14 липня 2023, 09:39оновлено 14 липня 2023, 10:11
14061
ЗСУ продовжують наступальні дії відразу на декількох напрямках, розповів Андрій Ковальов.
всу
ЗСУ просуваються на кількох напрямках / Колаж: Главред, Фото: 14 ОМБр Романа Великого, ОПБр імені гетьмана Богдана Хмельницького

Речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов розповів про успішні дії українських сил у районі Бахмута Донецької області.

За його словами, ЗСУ ведуть наступ північніше і південніше Бахмута. "На напрямку Біла Гора - Андріївка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", - підкреслив речник Генштабу в ефірі інформаційного телемарафону.

Разом з тим він уточнив, що окупаційні війська РФ атакують на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Незважаючи на те, що тривають важкі бої, але ЗСУ відбивають штурми.

відео дня

Ковальов додав, що ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському, Бердянському та Бахмутському напрямках, причому українські військові мають певні успіхи і закріплюються на позиціях.

Він зазначив, що ЗСУ також продовжують працювати артилерією по виявлених цілях противника і ведуть контрбатарейну боротьбу. Окупанти в свою чергу перекидають резерви техніки і живої сили.

Хто такий Андрій Ковальов

Андрій Ковальов – український політолог, історик та журналіст. кандидат політичних наук. Офіцер Збройних сил України, пресофіцер 112-ї бригади Територіальної оборони ЗСУ, речник Генерального штабу Збройних сил України.

Ковальов відомий своїми виступами та коментарями на радіо та ТБ як політичний аналітик, експерт з історичних, релігійних питань, а також комунікації.

Ситуація навколо Бахмута

Раніше повідомлялося про те, що ЗСУ захопили важливі висоти під Бахмутом і пішли вперед на півдні.

Українські сили встановили контроль над новими позиціями на північний захід від Кліщіївки (7 км на північний захід від Бахмута) і просунулися на 1,5 км в районі Роздолівки (19 км на північний схід від Бахмута), йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ЗСУ розбили тільки прибулих в Бахмут кадировців.

Також значні втрати фіксуються в загонах 83 окремої десантно-штурмової бригади, а також у 57/72 окремих мотострілкових бригад окупантів.

Раніше заступник Міністра оборони Ганна Маляр раніше заявила, що ЗСУ взяли в пастку російських окупантів у Бахмуті. За її словами, українська армія просунулася на південному фланзі Бахмутського напрямку.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти