У Кравчука заявили, що в переговорах щодо Донбасу стався переворот

16 лютого 2021, 21:34оновлено 18 лютого 2021, 17:24
Гармаш розповів про підсумки засідання Тристоронньої контактної групи.
Сергій Гармаш
Гармаш заявив про прогрес переговорів щодо Донбасу / ukr . radio

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш заявив, що в переговорах намітився прогрес.

"Сьогоднішнє засідання політичної підгрупи було цікавим у тому плані, що дуже активно, нарешті, на сьомому році переговорів, обговорювалося питання - хто ж є сторонами конфлікту. Росія і її представники з Донецька і Луганська стверджували, що це якийсь "народ Донбасу", не пояснюючи, хто це взагалі — жителі Маріуполя, або Покровська, або Бахмута, або це жителі Ростова. Відповіді ми не отримали", - заявив Гармаш.

Гармаш розповів, в чому ТКГ все-таки вдалося домогтися прогресу.

"Ми заявили, що на наш погляд, за Мінськими документами і за логікою, другою стороною конфлікту є Росія. І вона ж є членом ТКГ, а не ОРДЛО, не Донецьк і не міфічний "народ Донбасу". Та сторона ще не прийшла до такого розуміння, але процес пішов, що радує - до чогось ми коли-небудь знову домовимося", - сказав представник України в ТКГ, передає телеканал Україна 24.

читайте такожУ Кравчука знайшли грубу помилку в Мінських угодах

Зазначимо, у середу, 17 лютого, запланована відеоконференція спільного засідання ТКГ.

До порядку денного включено питання:

  • імплементація Мінських угод і підсумків Паризького саміту;
  • забезпечення безпеки в зоні конфлікту, дотримання режиму припинення вогню, продовження розробки плану спільних кроків;
  • відновлення роботи КПВВ та відкриття нових У н.п. Золоте та щастя;
  • обмін утримуваними особами;
  • повний і безумовний доступ міжнародних організацій;
  • відновлення соціально-економічних зв'язків через лінію розмежування.

Мінські угоди - про що раніше повідомляв Главред:

  • За ініціативою Росії напередодні 6-річчя Мінських угод 11 лютого відбулося засідання Радбезу ООН, в рамках якого представник РФ намагався звинуватити Україну в невиконанні домовленостей щодо Донбасу. Країни Заходу нагадали Москві, що саме РФ відмовляється від своїх зобов'язань щодо врегулювання російсько-українського конфлікту.
  • В ході однієї зі своїх заяв постпред Росії в ООН Небензя і зовсім сказав, що Україна окупувала власну державу і веде бойові дії на території своєї країни.
  • Глава делегації Києва в ТКГ Леонід Кравчук розповів, що Росія саботує всі домовленості щодо Донбасу і показує відсутність намірів до врегулювання ситуації.
  • 13 лютого глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що у нього складається враження, згідно з яким Мінські угоди не можна виконати в існуючій на даний момент редакції, про що неодноразово заявляв і президент Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти