Тисяча від Зеленського: Шмигаль пояснив, як вакциновані жителі сіл і пенсіонери отримають гроші

19 листопада 2021, 14:51оновлено 19 листопада 2021, 15:25
Як каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль, він поки не може конкретно сказати, скільки буде витрачено коштів на цю програму з державного бюджету.
Шмигаль
Денис Шмигаль / УНІАН

Кабінет Міністрів веде розробку пропозицій з приводу того, як вакциновані жителі сіл і пенсіонери зможуть використати тисячу гривень, яку з 19 грудня почнуть виплачувати за програмою президента Володимира Зеленського. Про це 19 листопада з трибуни Верховної Ради заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Використання даної можливості в селах, а також українськими пенсіонерами, зараз доопрацьовується. На момент запуску програми ці пропозиції урядом будуть озвучені і представлені суспільству", - зазначив він.

Крім того, Шмигаль заявив, що поки не може конкретно сказати, скільки буде витрачено грошових коштів на цю програму з державного бюджету. Цього року буде закладено три мільярди, а на початку наступного – ще три мільярди. У міру необхідності будуть додані всі необхідні кошти, підсумував прем'єр.

читайте такожТисяча гривень за вакцинацію: Рада схвалила виділення з бюджету 3 млрд

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив про те, що незабаром кожен українець, який отримав дві вакцини від COVID-19, зможе отримати тисячу гривень. Але це будуть не готівкові гроші, а своєрідний депозит, який можна буде витратити на певний перелік послуг.

У своєму зверненні глава держави підкреслив, що отримані гроші можна буде витратити на спорт, подорожі та відвідування культурних установ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти