Торгують онлайн: на Рівненщині не ховаючись виробляють сигарети-підробки

7 квітня 2023, 10:42
195
Торгують онлайн: на Рівненщині не ховаючись виробляють сигарети-підробки
Фото ілюстративне/ УНИАН

У Рівненській області загострилася проблема виготовлення та продажу підроблених тютюнових виробів через Інтернет. Згідно з даними експерта Європейської Бізнес Асоціації, через нелегальний тютюновий ринок український бюджет втратив понад 20 мільярдів гривень у 2022 році.

Згідно з дослідженнями Kantar Україна, нелегальний ринок тютюну за останні п'ять років (2017-2022) збільшився майже в 11 разів - з 2% до 21,9%.

"21,9% тютюнового ринку у податкових надходженнях до держбюджету складає приблизно 20,5 млрд грн. Це прямі втрати державного бюджету за 2022 рік від нелегальних сигарет", – заявив координатор комітетів Європейської бізнес асоціації (EBA) Антон Басистий.

відео дня

За даними експерта, ситуація з нелегальною торгівлею сигаретами в цьому році знову почала погіршуватися. Зокрема, у деяких регіонах, зокрема на Рівненщині, вже з'явилися випадки відкритої торгівлі тютюновими підробками через Інтернет, за допомогою численних Телеграм-каналів та месенджерів.

Згадується про фабрику, яка розташована в Рівненській області і виробляє контрафактну продукцію відомих брендів.

"Зокрема, у відкритих оголошеннях, зазначається місцезнаходження фабрики і навіть те, що продукція являється безакцизною. Нагадаю, в Україні діє заборона на продаж безакцизної алкогольної та тютюнової продукції, окрім продажу у магазинах безмитної торгівлі Duty Free. Проте, на жаль, поки конкретних справ правоохоронними органами відкрито так і не було", - заявив Антон Басистий.

Згідно з висновками експерта Європейської Бізнес Асоціації, після того, як у серпні 2022 року припинила свою діяльність одна з найбільших фабрик нелегального виробництва тютюнових виробів у місті Жовті Води (Дніпропетровська область), рівень нелегальної торгівлі в Україні зменшився. Однак за словами експерта, зменшилася і протидія правоохоронними органами проти інших діючих виробників нелегальних сигарет на території України, які мають значну частку ринку. Це призвело до збільшення обсягів нелегального виробництва та часткового зайняття нової ніші дешевих сигарет, яку залишив поза собою конкурент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти