"Лайфхак для Пореченкова і Ко": суд у Києві скасував заборону на в'їзд для скандального російського репера

5 липня 2020, 01:27
Олексій Узенюк видалив з YouTube відео з концерту в анексованому Криму.
Элджей
Элджей знову може в'їжджати в Україну / .instagram.com/sayonaraboy

Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в'їзд в Україну для російського музиканта Олексія Узенюка, відомого під псевдонімом Елджей.

Заборона на в'їзд Узенюку діяла з листопада 2018 року. При цьому приводом для рішення суду стала відсутність в Мережі відео, що стало доказом антиукраїнських висловлювань репера. Про це написав у Facebook Юрій Смирнов.

"У 2018 році Елджею заборонили в'їзд на підставі депутатського запиту одного з нардепів. У запиті було посилання на відео з YouTube, згідно з яким Елджей розважав публіку у Коктебелі. Та й сама СБУ знайшла інтерв'ю репера за той же рік, де виконавець заявив, що Крим – це російська територія, в яку Росія історично багато вклала". Але для ОАСК авторитетів немає. Справа в тому, що на момент розгляду позову Елджея відео з його виступом у Криму було видалено з YouTube", - написав Смирнов.

відео дня

За його словами, суд ухвалив, що доказів відвідин Криму Узенюком більше немає і, відповідно, заборону треба скасувати.

"Відмінний лайфхак для Пореченкова та інших. Видаляєш всі записи з YouTube і звертаєшся до Окружного адмінсуду. Профіт)", - додав Смирнов.

'Лайфхак для Пореченкова і Ко': суд у Києві скасував заборону на в'їзд для скандального російського репера

Зазначимо, що суд не лише ухвалив рішення задовольнити позов Елджея та скасувати рішення СБУ, але і стягнув з спецслужби 1,5 тис. гривень на користь репера.

Як повідомляв Главред, в 2018 році російський музикант Олексій Узенюк, відомий під псевдонімом Елджей, потрапив під заборону СБУ - йому було заборонено в'їзд на територію України впродовж трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти