Стало відомо, хто стоїть за блокуванням будівництва житла для військових в Ужгороді

11 червня 2024, 15:25
219
У пілотному проєкті Закарпатської ОВА з підтримки ветеранів під назвою "Банк землі для будівництва" формується повноцінний квартирний фонд, який дасть змогу вирішити проблему для воїнів, що не мають власного житла. Утім, знайшлися місцеві "активісти", які блокують будівництво.
Стало відомо, хто стоїть за блокуванням будівництва житла для військових в Ужгороді
Ілюстративне фото pixabay.com

Про це йдеться у матеріалі Lenta.UA "Свавілля по-ужгородськи: хто і як блокує будівництво житла для воїнів ЗСУ".

У 2023 році в Ужгороді будівельна компанія "ДОМІНУС СТАРК" у співпраці з Закарпатською ОВА започаткувала проєкт з передачі квартир у новобудовах нашим військовим.

"Утім, як це часто буває, дехто вирішив "погрітися" на цьому вкрай важливому проєкті, блокуючи діяльність компанії, яка, власне, і займається вирішенням житлових проблем для наших воїнів. Зараз розгортається скандал навколо навколобудівництва в Ужгороді житла за адресою вул. Кримська, 24, яке було заблоковано в суді. І в цій історії фігурує одразу кілька цікавих персоналій", - говориться в матеріалі.

відео дня

Так, одним з перших позивачів до ТОВ "ДОМІНУС СТАРК" виявилася така собі "активістка" Банк Власта Василівна – дружина одного з найбільш одіозних чиновників Закарпаття – Михайла Банка. Ексначальник УБОЗ-у Закарпатської області Михайло Банк підозрюваний ДБР у крадіжці лісів Буковелю, а також був головним екологом Закарпаття.

"За версією ДБР, Михайло Банк, працюючи на керівній посаді у поліції, тиснув на працівників місцевої влади у Яремчі та лісогосподарських підприємств області й саме так оформив 26 земельних ділянок загальною площею 4,5 га на своїх родичів та підставних осіб в урочищі Вишня. І хоча врешті-решт його звільнили з правоохоронних органів, відправити за грати Банка так досі не змогли. Цікаво, що за даними ЗМІ, пану Банку, а точніше його дружині на вулиці Кримській належать два елітних будинки вартістю близько 2 мільйонів доларів. Звідки такі шалені гроші у чиновника? Здогадатися не так складно. Показово, що у декларації Банка фігурує один з будинків. Утім, за ціною у 150 тисяч гривень. Навіть не смішно…", - йдеться в матеріалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти