Стало відомо, що не можна буде купити в магазинах під час локдауну

4 січня 2021, 16:36оновлено 8 січня 2021, 11:33
З'ясувалося, що число товарів, які Кабмін дозволяє продавати в магазинах під час локдауну, досить невелика.
Локдаун
Стало відомо, чого не можна буде купити в магазинах / УНІАН

У період січневого коронавірусного локдауну (з 8 по 24 січня 2021 року) в Україні Кабінет Міністрів заборонить супермаркетам / магазинам продаж ряду популярних товарів. У їх числі - ліки, побутова хімія, одяг і преса.

На це звернули увагу представники Американської Торгової палати в Україні. За їх інформацією, згідно з рішенням уряду, під час локдауну в магазинах забороняється торгівля будь-якими товарами (крім харчів, лікарських засобів і виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв'язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння і засобів захисту рослин).

Товари з інших категорій можна буде купити лише з доставленням додому.

"З 8 січня навіть у супермаркетах буде заборонено продаж значної частини товарів щоденного споживання: побутову хімію та інструменти, Одяг, пресу, лампочки, батарейки, Дитячі товари для навчання", ‒ заявили в американській торговій палаті.

За словами представників організації, така вимога Кабміну небезпечна - оскільки щоб її виконати, безліч торгових точок змушені будуть частково або повністю закритися.

читайте такожКоронавірус пішов на спад: Степанов зробив заяву щодо січневого локдауну

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • 9 грудня Кабмін прийняв рішення про введення жорсткого карантину в Україні на період з 8 по 25 січня. Причиною такого рішення влада назвала намір не допустити другої хвилі епідемії COVID-19 на території країни.
  • 12 грудня головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від коронавірусу. Згідно з програмою, Україна гарантовано отримає безкоштовно 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти