Спростування 1+1 media щодо фейку про ведучого та журналіста телеканалу 1+1 Марафон Євгена Плінського

24 жовтня 2023, 20:51
73
Крім того, почастішали випадки створення в соціальних мережах і месенджерах фейкових сторінок інформаційних ресурсів, які входять до складу групи 1+1 media.
Спростування 1+1 media щодо фейку про ведучого та журналіста телеканалу 1+1 Марафон Євгена Плінського

Останнім часом кількість фейкової інформації, яка зʼявляється в українському медіаполі, різко зросла. Шахраї використовують різні методи, аби заволодіти увагою аудиторії, в тому числі копіюючи брендинг і візуальне оформлення 1+1 media, інформаційних проєктів компанії, використовуючи обличчя та голоси ведучих телеканалів за допомогою цифрових технологій, зокрема, діпфейків.

Так, нещодавно з’явилась інформація про ведучого та журналіста телеканалу 1+1 Марафон Євгена Плінського, який нібито створив телеграм-канал з "військовим щоденником". Насправді це не відповідає дійсності: Євген Плінський продовжує свою роботу на телеканалі та не має жодних офіційних сторінок, окрім авторського Telegram-каналу та особистих акаунтів у Facebook і YouTube. Вочевидь, фейковий телеграм-канал був створений шахраями для використання у своїх цілях, які нам невідомі. Своєю чергою, ми вже передали цей фейковий ресурс на блокування внутрішньою системою моніторингу SUDUM і закликаємо українців з обережністю ставитися до контенту на підозрілих сторінках і ресурсах, особливо тих, які не мають верифікації.

"Швидше за все, цей телеграм-канал створений росіянами або проросійськими силами для нової хвилі ІПСО та дискредитації Сил безпеки та оборони України. Використовуючи фейковий "військовий щоденник", вони можуть намагатися дезорієнтувати суспільство та просувати ворожі наративи. Тож закликаю аудиторію бути обережною та скаржитися на такі фейкові ресурси", - прокоментував Євген Плінський.

відео дня

Крім того, почастішали випадки створення в соціальних мережах і месенджерах фейкових сторінок інформаційних ресурсів, які входять до складу групи 1+1 media. Компанія не несе відповідальність за коректність поширеної в цих спільнотах інформації. Ми закликаємо наших глядачів і читачів бути пильними, користуватися лише офіційними сторінками 1+1 media в соціальних мережах і ретельно перевіряти інформацію, з якою взаємодієте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти