НАБУ відкрило кримінальну справу проти генпрокурора Венедиктової

4 травня 2020, 20:27
Виробництво ініціював Вищий антикорупційний суд.
Венедиктова
Венедиктова стала фігурантом кримінальної справи НАБУ / @dbr.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальну справу проти генерального прокурора Ірини Венедиктової, причиною послужило незадеклароване майно.

"За результатами розгляду повідомляємо, що на підставі ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду України від 24.04.2020 детективи Національного бюро внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – сказано у відповіді на запит Бюро РБК-Україна.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав НАБУ порушити кримінальну справу проти Венедиктової. Позов подав одеський активіст Сергій Стерненко. Він стверджує, що генпрокурор не задекларувала годинник за 10 тисяч євро, а також членство в громадській організації з ознаками прибутковості. Факт порушення головою Офісу генерального прокурора законів перевірить слідство і винесе вердикт.

відео дня

Нагадаємо, в Києві відбулася акція учасників громадської ініціативи Хто замовив Катю Гандзюк. Її учасники прийшли під Офіс президента на вулиці Банковій. Вони розкритикували розслідування справи про вбивство Гандзюк, зокрема, діяльність нового генпрокурора Ірини Венедиктової.

Як раніше повідомлялося, кримінальну справу про можливі зловживання колишнього президента Петра Порошенка відкрито Офісом генерального прокурора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти