Снігопади та хуртовини: українців попередили про небезпеку та обмеження транспорту

7 лютого 2021, 16:22
Найближчими днями погода в Україні значно погіршиться.
дороги, Сніг
Українців просять залишатися вдома у дні, коли вируватиме негода / dsns.gov.ua

Починаючи з понеділка, 8 лютого, погода в Україні суттєво погіршиться. Синоптики очікують ожеледь, поривчастий вітер і серйозні опади. На заході, центрі і півночі країни очікуються снігопади, на півдні і Прикарпатті – сніг з дощем і налипання мокрого снігу. Жителі Закарпаття зіткнуться з дощем. Українців попереджають про можливу зупинку транспорту. Водіїв і пішоходів просять дотримуватися пильності на дорогах і за можливістю залишатися вдома.

Згідно з даними Укргідрометцентру, середня температура по Україні вночі становитиме від -10 до -15 градусів. На півночі країни, а також на півдні і на Прикарпатті очікується до мінус 10 градусів. Вдень на півдні буде тепла погода - від +1 до + 6. У Одеській області та на Закарпатті вночі буде 0, а вдень від +7 до +11. Вітер поривчастий - до 20 м/с.

На Київ очікують снігопади, пориви вітру та хуртовина. Вночі температура становитиме до мінус 14 градусів морозу. Вдень очікується до -8.

Український гідрометцентр також просить водіїв і пішоходів бути уважними на дорогах і радить залишатися в цей день вдома.

Снігопади та хуртовини: українців попередили про небезпеку та обмеження транспорту

Патрульна поліція у Facebook попереджає про те, що 8 і 9 лютого у зв'язку з суттєвими опадами, у Києві, а також містах і районах, де відбудеться сильний снігопад,можливе обмеження пересування автобусів і вантажного транспорту.читайте такожМорози до -22 і хуртовини: в Україну йде снігове світопреставлення

"Щоб запобігти ускладненням руху та сприяти ефективній роботі комунальних служб, на території засніжених областей, а також у столиці можливе обмеження руху великовантажного транспорту та автобусів. Ці заходи необхідні, щоб захистити життя і здоров'я всіх учасників дорожнього руху, яке може опинитися під загрозою через негоду", - заявили в поліції.

Снігопади та хуртовини: українців попередили про небезпеку та обмеження транспорту

За даними синоптиків, 9 лютого в Україні пройдуть хуртовини, а на півдні і на Закарпатті очікуються дощ і мокрий сніг. Місцями можливі ожеледь і налипання мокрого снігу.

На півночі країни температура протягом 24 годин складе від -5 до -10 градусів, на північному сході очікується до 14 градусів морозу, на заході до -8, в південних областях від 0 до 6 градусів тепла.

Столицю 9 лютого вночі очікує сильний сніг, вдень у Києві серйозних опадів не очікується. На дорогах синоптики прогнозують ожеледь. Вночі очікується -10, вдень від -5 до -7.

Погода в Україні

  • Згідно з даними Метеопост, вже з 7 лютого на Україну очікують снігопади. Не виключено, що глибина снігу в західних регіонах може досягти 50 сантиметрів. По всій країни в період з 7 по 11 лютого очікується від 15 до 19 градусів морозу.
  • Раніше синоптики попереджали українців, що найближчими днями температура повітря значно знизиться. У північних областях можливо похолодання до 20-24 градусів морозу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти