Смертельну пожежу в Харкові кваліфікували як НС

21 січня 2021, 18:59
При ліквідації пожежі було виявлено 15 загиблих.
Харків, пожежа
Пожежі в Харкові дали статус НС / hk.npu.gov.ua

Пожежа в Харкові, в результаті якого загинули 15 осіб, кваліфікували як надзвичайну ситуацію державного рівня. Українців закликають уважно користуватися обігрівачами.

За словами Голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, пожежу вдалося локалізувати відразу після того, як прибули перші чотири одиниці спецтехніки та пожежні сходи, передає пресслужба ДСНС.

"Під час ліквідації пожежі було виявлено 15 загиблих, 5 осіб - госпіталізовано до лікувальних закладів. За всіма ознаками пожежу кваліфіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня", - заявив він.

Чечоткін звернувся до українців із закликом дотримуватися правил пожежної безпеки, особливо взимку при використанні обігрівачів.

Кабінет Міністрів України створив Державну комісію для розслідування пожежі в будинку для літніх людей у Харкові. Рішення ухвалили на позачерговому урядовому засіданні. Засідання Кабміну транслювалося в YouTube.

читайте такожСмертельна пожежа в Харкові: Аваков розповів про перші затримання

Комісія була створена за дорученням президента України Володимира Зеленського. Державну комісію очолив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Завданням Комісії буде встановлення причин пожежі в будинку для літніх людей, жертвами якої стали 15 осіб, і напрацювання механізмів запобігання подібних інцидентів у майбутньому.

Пожежа в будинку для літніх людей у Харкові:

  • У четвер, 21 січня, в Харкові в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі.
  • На місці пожежі були виявлені тіла 15 осіб, 9 осіб врятували з вогню.
  • Президент України Володимир Зеленський доручив членам уряду створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова щодо з'ясування причин пожежі.
  • Також глава держави доручив главі МВС Арсену Авакову взяти під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактом пожежі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти