Школи Києва закрили на карантин: скільки учні сидітимуть вдома

22 жовтня 2021, 10:53
Українська столиця готується до переходу до "червоної зони" карантину – дітей відправляють на канікули завчасно.
Школа
Школи Києва йдуть на двотижневі канікули / УНІАН

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник підтвердив, що з 23 жовтня школи Києва йдуть на двотижневі канікули. Все через погіршення ситуації з коронавірусом в регіоні.

"Відзавтра ми відправляємо школи на канікули, враховуючи складну ситуацію з коронавірусом. Вони точно будуть на канікулах перший тиждень. Щодо другого тижня ми визначимося пізніше: чи це будуть продовжені канікули, чи дистанційне навчання. Але точно два тижні школи будуть зачинені", – заявив він в ефірі каналу "Україна 24".

Очевидно, що карантин триватиме до 8 листопада. Наразі детальної інформації немає. Проте відомо, що з 25 жовтня у київських школярів розпочнуться тижневі осінні канікули.

Наразі точно невідомо, як діти навчатимуться з 1 листопада. Якщо запровадять карантин – то навчання, ймовірно, буде дистанційним.

читайте такожЧервона зона і жорсткий карантин у Києві: у Кличка розповіли, коли запрацюють обмеження

Зазначимо, що Київ наразі знаходиться в помаранчевій зоні карантину. Проте влада столиці вже щосили готується до посилення карантину через погіршення епідеміологічної ситуації, пов'язаної з новою хвилею COVID-19.

22 жовтня відбудеться засідання штабу КМДА з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому обговорять нові обмеження. Киянам заздалегідь оголосять про нові вимоги карантину.

А тим часом у Міністерстві охорони здоров'я припускають, що канікули можуть продовжити для школярів – допускають, що учні можуть бути вдома близько 3 – 4 тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти