В Україні хочуть продовжити шкільні канікули на місяць

14 жовтня 2021, 20:49оновлено 14 жовтня 2021, 21:45
У ряді регіонів вже перенесли на тиждень раніше осінні канікули.
Канікули, школа
Канікули в Україні / dzerkalo.media

Осінній канікули 2021 в Україні мають намір продовжити через погіршення епідеміологічної ситуації у зв'язку із зростанням захворюваності на коронавірусом в країні.

Як заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо, відомство разом з Міністерством освіти і науки можуть прийняти відповідне рішення, і канікули, які в ряді регіонів вже перенесли на тиждень раніше традиційної дати 25 жовтня, будуть продовжені до 3-4 тижнів.

"Швидше за все вони будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть досить тривалими. Зазвичай вони тривають протягом двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні", - розповів Кузін.

Він також звернув увагу на захворюваність COVID-19 серед дітей, та збільшення надходження до лікарень маленьких пацієнтів.

Так, на стаціонарному лікуванні перебуває 607 дітей, у яких діагностовано коронавірусну хворобу, що становить 21% від кількості ліжок для пацієнтів з COVID-19, виділених на педіатричному напрямку.

"Діти більш активно втягуються в епідемічний процес, велика кількість класів закривається через випадок коронавірусу у дитини або вчителя. Весь клас вважається контактним і він закривається на "умовний" карантину", - підкреслив Кузін.

читайте такожВ Україні перенесли осінні канікули в школах: де діти раніше підуть на відпочинок

Ранише Главред писав про те, що Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує перенести початок шкільних канікул з 25-го на 18-е жовтня.

Як розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, Міністерству освіти і науки рекомендують розіслати відповідний рекомендований лист по школах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти