Найнижча мама України померла на Львівщині: мала зріст 96 см

25 вересня 2021, 17:21оновлено 27 вересня 2021, 13:04
Протягом тривалого часу Марія боролася з онкологічним захворюванням.
Марія Українець
Протягом року жінка боролася з онкологією / УНІАН

У Червонограді обірвалося життя 36-річної Марії Українець. Вона була найнижчою мамою України: 10 років тому при зрості 96 сантиметрів народила дочку Вероніку.

Протягом тривалого часу Марія боролася з онкологічним захворюванням. Найбільше жінка мріяла погуляти на весіллі дочки та дочекатися онуків, пише "Високий замок".

Десять років тому історія Українець сколихнула не тільки нашу країну, а й весь світ - всупереч умовлянням місцевих медиків позбутися плоду, жінка-карлик при зрості 99 сантиметрів народила здорову дівчинку вагою 2 кг 850 г і зростом 49 см.

відео дня

Рак знайшли минулого року

Марія була другою дитиною в сім'ї - її брат Андрій народився 39 років тому з нормальною вагою - 3600, але був дуже маленького зросту - всього 42 см. У нього діагностували гіпофізарний нанізм (карликовість). Чоловік Марії помер кілька років тому - його побили на вулиці, а рік тому у жінки виявили онкологію, після того, як вона почала лікувати зуби.

Раніше ми розповідали, що в Польщі в лікарні міста Вроцлав українка народила відразу чотирьох дітей. Як кажуть медики, випадки таких пологів відбуваються приблизно один раз на 10 тисяч пологів.

Також повідомлялося, що в Києві жінка народила хлопчика і двох дівчаток - Артема, Алісу та Олександру. Така подія здивувала медиків столичного пологового будинку, оскільки трьох дітей відразу в Києві народилося вперше за останнє десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти